İzinsiz olarak kullanıcı bilgilerini paylaşan Facebook'a rekor ceza

İzinsiz olarak kullanıcı bilgilerini paylaşan Facebook'a rekor ceza
Güney Kore hükümeti sosyal medya platformu Facebook'a kullanıcıların bilgilerini izinsiz bir şekilde paylaştığı için 6 milyon dolar para cezası verdi.

Güney Kore haber ajansı Yonhap'ın haberine göre, 3,3 milyon Güney Koreli Facebook kullanıcısının bilgilerini izinsiz olarak  diğer firmalarla paylaştığı için şirket, 6 milyon dolar para cezası ödeyecek.

Kişisel Bilgileri Koruma Komisyonu'nun (PIPC) ceza kararında, 2012-2018 yılları arasında Güney Koreli kullanıcıların bilgilerini diğer firmalara sağlayarak Facebook'un ülkedeki kişisel bilgi yasasını ihlal ettiği ifade edildi.

Şirketlerle paylaşılan bilgiler arasında kullanıcıların, adları, adresleri, doğum tarihleri, iş tecrübeleri, memleketleri ve ilişki durumları yer alıyor.

Komisyon, 2012-2018 yıllarında Güney Kore'deki operasyonlardan sorumlu Facebook Ireland dosyasının, cezai soruşturma için savcılığa verileceğini de bildirdi.

Kullanıcı mahremiyetinden sorumlu Facebook Ireland'ın yöneticisinin, suçlu bulunması halinde 5 yıla kadar hapis ve para cezasına çarptırılabileceği belirtildi.

PIPC ayrıca Facebook'un komisyonun yürüttüğü soruşturmada, eksik ve hatalı belgeler sunarak işbirlikçi davranmadığını kaydetti.

KAYNAK: ANADOLU AJANSI