İzlanda milli maçı Trabzon'da oynansın ne demek?

Dünya şampiyonu Fransa'yı 2-0 yenip, ardına da İzlanda'yı ekleyerek grupta büyük avantaj sağlamayı amaçlayan, A Milli Futbol Takımı'mıza yüklediğimiz bu hedef tutmadı.

Cengiz'in yokluğunda ilk 11'de yer bulması gereken Yusuf'un da ilk yarıda kenarda oturtulması ile başlayan eksiklik, maçın sonlarına doğru sahaya sürülen Abdulkadir Ömür'ün çabalarına rağmen mağlubiyeti önleyemedi.

Neyse ki telafisi, yani rövanşı var.

Ancak, İzlandalıların kafilemize havaalanında uyguladıkları sportmenliği bırakın insanlık dışı davranışların ne telafisi vardır, ne de bunun

rövanşı olur!

Çünkü, yanlışın rövanşı olmaz! Daha net bir ifade ile "yanlışa cevap yanlışla verilemez."  Verilir ise, sizin de ondan farkınız kalmaz!

Yanlış yanlıştır!

Bunun da rövanşı olamayacağına göre, "İzlanda maçı Trabzon'da oynansın" söylemleri, dahası bu da yetmezmiş gibi Trabzonspor taraftarının, hatta onlara dayanarak açıklama yapan başkanının bu yöndeki talepleri ne demektir?

Ne anlama gelmektedir?

Hangi karşılığın hesabı üzerine kurgulanmaktadır?

Sanki, İzlandalıların yaptıkları iğrenç, insanlık dışı davranışların karşılığı verilse verilse Trabzon'da verilebileceği gibi bir izlenim yaratılmaktadır.

Sanki Trabzon böyle sportmenlik dışı, gayri ahlâki, insanlığa sığmayan davranışların ilk sıradaki merkezi imiş de, onun için için "Trabzon, Trabzon" diye, ben diyeyim "teraneler", siz söyleyin "sesler" yükseltilmektedir.

Dahası bu garabeti fırsat bilip de, içeride bilinç altında Trabzon karşıtlığı yatanların insafsız avcıya hizmet edenler misali söylemleri de kamuoyunda dolaştırılmaya başlanmadı mı? Bunlara sebep olmaya ne gerek var ki?

Trabzon'un imajına leke süren bu söylemler ortalıkta cirit atarken Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun; "Taraftarlarımız İzlanda maçını Trabzon'da oynayalım diye örgütlendiler. Nihat Bey (Özdemir) gelince talebimiz olacak" şeklinde basında yer alan istek ve açıklamasına ne demeli?

Kaldı ki, sayın başkanın "taraftar" diye nitelediklerinin bir kısmının geçmişte Trabzon'da oynanan milli maçlarda yedikleri herzeler de halâ hafızalardadır.

İşin özeti bir meslektaşımızın köşesine taşıdığı; "Milli takım Fair-Play çerçevesinde İzlanda'ya giremiyor ise ardından Trabzon'un gündeme gelmesi, sanki Trabzon'un ve şehrin bir holigan yapısı varmış gibi izlenim yaratıyor"  gerçeğine, "Keşke Fransa galibiyetinden sonra Trabzon gündeme gelse idi" sözleri ile eklediği talep, Trabzon'da olacak ise milli maç isteğinin tam doğru şekilde ifadesidir.

Trabzon kentine de,  onun bir numaralı kimliği olan Trabzonspor'a da yakışan budur. Yakıştırılması gereken de!

Onun için, "İzlanda milli maçı, Trabzon'da asla!"

 

Yazarın Diğer Yazıları