İzmir Bombası nasıl yapılır?

İzmir Bombası nasıl yapılır?
MasterChef’te kaptanlar düellosunda İzmir Bombası yapılması istendi. İzmir bombası, dışında ince bir hamuru ve içinde akışkan çikolatası ile mükemmel bir birleşimdir. Bir tanesinde 250-300 kalori içeren İzmir bombası tarifi için dün akşam yarışmacılar kıyasıya mücadele etti.

TV8'in sevilen yarışma programı MasterChef Türkiye’de lezzeti ile herkesi büyüleyen İzmir bombası tarifi, dün akşamın en çok  aranan konularının başında geliyor.  MasterChef Türkiye’de kaptanlar düellosunda yapılması istenen bu kurabiyeyi evinizde yapmak isterseniz haberimizdeki pratik İzmir Bombası tarifine bakabilirsiniz. Peki, İzmir bombası nasıl yapılır? İşte İzmir bombası yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası…

İZMİR BOMBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Yarım su bardağı ılık su

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı şeker

Bir çimdik tuz

1 paket vanilya

2 su bardağı un

Kakaolu fındık kreması

İZMİR BOMBASI NASIL YAPILIR?

Tatlımızın hamuru için derin bir kabın içerisine suyu, sıvı yağı, şekeri, vanilyayı alalım. Unu da hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yavaş yavaş ekleyelim ve karıştırıp yoğuralım.

KAYNAK: ACUNN.COM

Kıvam alan hamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım ve 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.

Hamurumuza şekil verme aşamasına geçmeden önce fırınımızı en yüksek derecede alt-üst ayarında çalıştıralım.

Dinlenen hamurumuzu tezgaha alalım ve elimizle rulo şekli verelim. Daha sonra hamur kesme aparatı ya da bıçak yardımı ile hamurumuzu 18 parçaya ayıralım ve küçük küçük bezeler haline getirelim.

Hazırladığımız bezelerden bir tanesini alalım, elimiz ile bastırarak hafifçe genişletelim. Daha sonra oklava yardımı ile hamurumuzu ince bir şekilde açalım. Hamur yağlı olduğu için açma işlemini zorlanmadan, kolayca yapabilirsiniz.

Açtığımız hamurun ortasına kakaolu fındık kremasından kaşık ile koyalım ve bohça şeklinde kapatalım.

Hamuru açıklık kalmayacak şekilde kapatalım, fazla gelen kısım olur ise makas yardımı ile keselim.

Fırın tepsimize pişirme kağıdını yerleştirelim. Hamurun tepsiye yapışmaması ve tepsinin kirlenmemesi için tercih ediyorum.

Hazırladığımız İzmir bombamızı topladığımız kısım alta gelecek şekilde pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım. Tüm bezelerimiz bitene kadar sırası ile aynı işlemi uygulayalım.

Tatlımızı fırına sürelim ve fırınımızın ayarını 200°c ye düşürelim, fanlı olarak pişirelim. Pişirme işlemini fırının başından ayrılmadan, dikkatli bir şekilde pişirmelisiniz. Tatlımız 5-6 dakika içerisinde pişecektir.

İlk sıcağı çıkan İzmir bombalarını servis tabağına alarak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

İZMİR BOMBASI TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Dışının gevrek olması için hamuru oldukça ince açın. Kakaolu fındık kremasını kullanmadan önce buzdolabında bekletin.