Seferihisar'da sular çekildi dedikodu kulaktan kulağa yayıldı. Sığacık'ta 5 ay önce tsunami olmuştu.

Seferihisar'da sular çekildi dedikodu kulaktan kulağa yayıldı. Sığacık'ta 5 ay önce tsunami olmuştu.
İzmir’in Seferihisar ilçesinde deniz suyu metrelerce çekildi. Suların çekilmesiyle deniz kenarında demirli bulunan onlarca tekne karaya oturdu. Suların metrelerce çekilmesi Seferihisarlıları tedirgin etti. Her fırsatta "Deprem mi olacak? sorusunu soran halk büyük panik yaşıyor. Uzmanlar deniz çekilmesiyle deprem arasında bir bağlantı olmadığını tekrarladı. Suların çekilmesinin ardından akıllara, 30 Ekim 2020'de Seferihisar Sığacık'ta yaşanan tsunami geldi.

Seferihisar'da sular çekildi dedikodu kulaktan kulağa yayıldı. Sığacık'ta 5 ay önce tsunami olmuştu.

YENİÇAĞ / EGE SÖZENER - ÖZEL HABER

İzmir’in Seferihisar İlçesi''ne bağlı Sığacık Koyu''nda bulunanlar deniz suyunun metrelerce çekilmesiyle büyük tedirginlik yaşadı. Teknelerin bile karaya oturduğunu fark eden Seferihisarlılar market, manav gibi alışveriş yerlerinde birbiriyle karşılaşınca konuyu suların çekilmesine ardından da depreme getirdi.

Büyük panik yaşayan ve geceleri adeta bir saatlik uykuya hasret kalan Seferihisarlılar
"Sakin olun demek burada yaşamayanlar için sıradan bir kelime. Adeta diken üstünde yaşıyoruz. İnşallah deprem falan olmaz" yorumunu yaptılar.

Suların çekilmesiyle deprem arasında bir bağlantı olamayacağını belirten yetkililer
"Onların içinde bulunduğu durumun farkındayız. Ama deprem ile suların çekilmesi arasında bilimsel bir bağlantı bulunmuyor. Bu gelgit olayından kaynaklanmaktadır" görüşünü bildirdi.

Poyrazdan esen rüzgarın da da Seferihisar’ı vurduğunu belirten balıkçılar
"Mart ayının başında sert rüzgarın çıkması normal bir tabiat olayı. Suların çekilmesinin depremle ilgisi olacağını düşünmüyoruz. Sert rüzgar ve gelgit olayı sebebiyle sular çekildi. Vatandaşlar tedirgin olmasın" dediler.

SEFERİHİSAR SIĞACIK''TA TSUNAMİ OLMUŞTU

30 Ekin 2020''de Sığacık''ta yaşanan 6.6''lık depremin ardından tsunami olmuştu. Tsunami sonrası yapılan hasar tespit incelemesinde, 45 konut, 195 iş yeri ve denize sürüklenen otomobillerle birlikte 54 araçta maddi hasar oluşup. 17 tekne battı, 34 tekne de karaya oturmuştu. Tekerlekli sandalyesinde tsunamiye yakalanan 86 yaşındaki Fatma Erçetin tsunami sularına kapılarak yaşamını yitirmişti.

İlgili Haberler