Sosyal medyada İzmir depremini 15 saat önce bildiğini iddia etti. Bilimsel bir yanı yok ama İstanbul için de tarih verdi ancak tutmadı

Sosyal medyada İzmir depremini 15 saat önce bildiğini iddia etti. Bilimsel bir yanı yok ama İstanbul için de tarih verdi ancak tutmadı
Doğa Bilimcisi olduğu ileri süren Mustafa Kılıç adlı kişi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğünde depremi 15 saat önceden tahmin ettiğini iddia etti.

İzmir depremi sonrası İstanbul dahil bazı illerimize ise deprem olacağı kehanetinde bulunan Mustafa Kılınç''ın iddiaları sosyal medyada ilgi görse de açıklamaların bilimsel bir dayanağı yok.

İzmir''i 6,6 büyüklüğündeki depremin vurması sosyal medyada da tartışmaları beraberinde getirdi.
Twitter''da kendisini Doğa Bilimcisi olarak tanıtan Mustafa Kılıç''ın, İzmir''de meydana gelen depremi 15 saat önceden bildiğini açıklaması çeşitli tartışmalara ve yorumlara neden oldu. 

İŞTE İLGİLİ PAYLAŞIMLAR

deprem-005.jpg

BÜYÜKLÜĞÜNÜ BİLEMEDİ

Depremi önceden tahmin ettiği iddia edilen Kılıç, depremin büyüklüğünü ise bilemediği ortaya çıktı.
Tahminci, yaptığı paylaşımda depremin 4,5 büyüklüğünde olacağını iddia etmişti.

11.30''DA DUYURDU

29 Ekim 11.30 sularında depremle ilgili paylaşım yapan Kılıç''ın, "İzmir gecikme olmazsa saat 15-18 arası atak yiyebilir. Ama endişeye gerek yok tavan 4,5. Bugün deprem sayısı az. Enerji birikmiş olabilir." ifadelerini kullandığı görülüyordu.

1604062541-b7815c.jpg

İSTANBUL''U UYARDI AMA İSTANBUL''DA BİR ŞEY OLMADI

Kılıç, İzmir depremi sonrası yaptığı paylaşımda ise İstanbul dahil bazı illerimize ''haftaya deprem olabilir'' uyarısında bulundu ancak bu kehaneti tutmadı.
 

DEPREMLER ÖNCEDEN BİLİNEMEZ

Bilim insanları deprem sıkışmalarının bilinebileceğini ancak tam saat ve yer vermenin şu an ki teknolojilerle mümkün olmadığını sık sık altını çizerek açıklıyorlar. 
Bu yüzden, sosyal medyada yapılan deprem tahminlerinin kehanetten öteye gidemeyeceğinin altını çiziyorlar.

1604062651-384922.jpg