İzmir Körfezi'nde peş peşe 2 deprem

İzmir Körfezi'nde peş peşe 2 deprem
İzmir ve çevresinde saat 08:13 ile 08:30'da 2 deprem meydana geldi. Uykuda yakalayan depremler vatandaşı korkuttu.

İzmir’de saat 8:13’de meydana gelen deprem 10 saniye civarında sürdü ve halkın korkmasına yol açtı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü 4.8 büyüklüğündeki depremin bugün saat 08.13’te yerin 16.98 kilometre derinliğinde olduğunu bildirdi.  ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi de, (USGS) İzmir’de meydana gelen depremin 4.6 büyüklüğünde olduğunu ve 10 kilometre derinlikte gerçekleştiğini açıkladı.

İKİNCİ DEPREM

İzmir’de, saat 08.13’te meydana gelen ve merkez üssü İzmir Körfezi olan Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 08.30’da da yine aynı yerde, 3.9 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. İkinci deprem de kentte hafif şidette hissedildi.

AFAD, depremin merkez üssünün İzmir’in Foça ilçesine 8.33 kilometre, İzmir’e ise, 41.48 kilometre uzaklıkta, yerin 11.76 kilometre derinliğinde olduğunu bildirdi. Korkuya neden olan deprem, ilk belirlemelere göre herhangi bir hasara yol açmadı.

ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ

Deprem İzmir çevresindeki birçok ilden hissedildi. Manisa, Denizli, Balıkesir, Aydın depremi hissetti..

AYDIN’I SALLADI

Ege Denizi İzmir Körfezinde 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem Aydın'da da hissedildi.  Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi'nden alınan bilgiye göre bugün sabah saat 08.13'te merkez üssü İzmir Körfezi olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin 11.76 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Aydın ve çevre illerde de hissedilirken, can ve mal kaybının olmadığı bildirildi