İzmir Valisi Köşger'den vaka sayısı açıklaması

İzmir Valisi Köşger'den vaka sayısı açıklaması
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir'deki korona virüs vaka sayılarının stabil olduğunu, 1 haftalık rakamlarda herhangi bir değişim olmadığını belirtti. 

Bornova''ya bağlı kırsal Karaçam Mahallesi''nde bulunan polis ve jandarma ortak denetim noktasında, şehirler arası seyahat kısıtlamasını ihlal eden kişilere yönelik kontrol yapıldı. Denetime katılan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Kısıtlamada polis bölgesinde 800 araca, jandarma bölgesinde de 200''ü aşkın araca cezai işlem uygulandı. Bu konuda da herhangi bir esneme yok. Vatandaşlar eğer kurala uymuyorlarsa gerekli cezalar da tatbik ediliyor. Uygulamalar, kontroller devam edecek. Bu 15 günlük süre gözlemlenerek, eğer bu rakamlar aşağı doğru düşmezse Cumhurbaşkanı''mızın da ifade ettiği gibi daha da sert tedbirler gelme ihtimali var" dedi. 

Vali Köşger, İzmir''deki korona virüs vaka sayılarının stabil olduğunu ve 1 haftalık rakamlarda herhangi bir değişim olmadığını belirterek, "1 haftadır gözlemliyoruz. Vaka sayılarında bir düşüş yok, aşağı yukarı aynı rakamlar. Bunun sebebini de bilmiyoruz tabi. İçinden geçtiğimiz süreçte hastalıkla ilgili her aşamada yeni bir şeyler öğreniyoruz. Neden bu kadar arttı ve neden burada kaldı, anlamaya çalışıyoruz. Aşılama faaliyetleri en seri şekilde devam ediyor. Ağustos ayı itibarıyla yüzde 50''yi geçeceğimizi umuyoruz. Aşılama yüzde 50''yi geçinceye kadar vatandaşlarımızın kurallara sıkı sıkıya uymasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA)