İzmir ve Akdeniz için son uyarı yapıldı. Meteoroloji Radyosu devrede. Herkes önlemini alsın

İzmir ve Akdeniz için son uyarı yapıldı. Meteoroloji Radyosu devrede. Herkes önlemini alsın
Meteoroloji Genel Müdürlüğü İzmir ve Akdeniz için sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir ve Akdeniz için sağanak yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda, “Şiddetli yağış uyarımız doğrultusunda, İzmir’de dün gece saatlerinden itibaren etkili olan yağışlı sistem il genelinde 40-125 kg/m2 arasında yağış bırakarak, sel ve su baskınları yaşanmasına neden olmuştur. Yağışların Çarşamba (03.02.2021) sabah saatlerine kadar İzmir’de ve Aydın’ın kuzeybatı kıyılarında aralıklarla ve yer yer kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Açıklamada, “Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağnak yağışların öğle saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi yer yer kuvvetli olması beklenmektedir” ifadelerine yer verildi.

AKDENİZ İÇİN DE UYARI YAPILDI

Meteoroloji’den Akdeniz için yapılan uyarıda ise şu ifadelere yer verildi:

Batı Akdeniz açıkları ile Doğu Akdeniz’in batısı ve doğusunun açıklarında rüzgarın; doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın; Batı Akdeniz açıkları ile Doğu Akdeniz’in batısında Çarşamba günü (03.02.2021) gece saatlerinde, Doğu Akdeniz’in doğusunun açıklarında Perşembe (4.02.2021) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

AYDIN İÇİN DE AYNI UYARI YAPILDI

İzmir için gerçekleştirilen “Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağnak yağışların öğle saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi yer yer kuvvetli olması beklenmektedir” uyarısı Aydın için de yapıldı.

1-054.jpeg2-058.jpeg

3-031.jpeg