İzmir'de askeri uçak düştü

İzmir'de askeri uçak düştü
İzmir Foça açıklarında askeri bir uçak düştüğü ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Milli Savunma Bakanlığı'dan yapılan açıklamada, denize düşen uçaktan 2 pilotun sağ olarak kurtarıldığını duyurdu. İlk gelen bilgilere göre ajanslar helikopter düştüğünü belirtirken daha sonra gelen bilgilerle eğitim uçağının düştüğü bilgisi geçildi.

Milli Savunma Bakanlığı''ndan yapılan açıklamada; "İzmir’deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığımızda görev yapan KT-1 tipi uçağımız, eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı. Derhal başlatılan arama-kurtarma çalışması ile 2 pilotumuz sağ olarak kurtarıldı." denildi.

İhbar üzerine ivedi bir şekilde arama kurtarma faaliyetinin başladığını vurgulayan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "İki pilotumuz Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmıştır" dedi. Köşger, uçağın enkazıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

PİLOTLARIN SAĞLIK DURUMU İYİ
Arama kurtarma çalışması sonucu karaya çıkartılan pilotlar, ilk müdahalenin ardından bölgede bulunan vatandaşların da yardımıyla ambulansa taşındı.

Foça Devlet Hastanesine kaldırılan pilotlardan biri askeri helikopterle Ege Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

Pilotların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.