İzmir'de Balkan Panorama festivali rüzgarı

İzmir'de Balkan Panorama festivali rüzgarı
Kısa ve uzun metrajlarda, ulusal ve uluslararası kategorilerinde gerçekleştirilen 6. Balkan Panorama Film Festivali'nin açılış töreni yapıldı.

Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nin bahçesinde düzelenen tören, yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri alınarak gerçekleştirildi. 

Festivalin onur konuğu Hırvat sinema oyuncusu Rade Serbedzija etkinlikte yaptığı konuşmada, sinemayı çok sevdiğini söyledi.

Balkan Panorama Film Festivali'nin çok güzel bir organizasyon olduğunu belirten Serbedzija, "Burada sizlerle olduğum için çok mutluyum. Böyle güzel sanatçı ve yönetmenlerle tüm dünyaya kim olduğumuzu göstereceğiz. İzmir çok güzel bir şehir, böyle bir etkinliği düzenlediği için bir kez daha herkese teşekkür ederim." dedi.

Festivalin bir diğer onur konuğu sinema oyuncusu Müjde Ar ise gönderdiği görüntülü mesajda, Kovid-19 tedbirleriyle nedeniyle festivale katılamadığı 6. Balkan Panorama Film Festivali'nde yine çok önemli filmlerin sanatseverlerle buluşacağını söyledi. 

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 6. Balkan Panorama Film Festivali'nin Kovid-19 salgını gölgesinde geçmesine rağmen, yine önemli film festivalleri arasındaki yerini alacağını söyledi.