İzmir'de nefes kesen etil alkol baskını 

İzmir'de nefes kesen etil alkol baskını 
İzmir’in Torbalı ilçesinde bir iş yerinde kaçak/sahte alkol üretildiğini tespit eden jandarma ekipleri, gerçekleştirdikleri operasyonda 25 ton etil alkol yakaladı. Ele geçirilen ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 2 milyon TL olduğu belirtildi.

İHA''nın haberine göre, İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Torbalı ilçesi Kazımkarabekir Mahallesi''nde bulunan bir iş yerinde kaçak/sahte alkollü içecek üretimi yapıldığını tespit etti. Operasyon için düğmesine bastı.

PİYASA DEĞERİ 2 MİLYON TL

Bahse konu adrese baskın düzenleyen ekipler, yapılan aramalarda 25 ton kaçak etil alkol, 1 adet kaynaştırma kazanı, 2 adet çift fanlı soğutma sistemi, 3 adet 15 ton kapasiteli plastik tank, 3 adet 5 ton kapasiteli plastik tank, 1 adet 1 ton kapasiteli IBC tank, bin 649 adet 5 litre kapasiteli bidon, 1 adet plastik bidon folyo kapatma makinesi, 1 adet plastik bidon kapak kapatma makinesi ve bin 500 adet plastik bidon kapağı ve çeşitli ebatlarda ambalajlama malzemesi ve karton koli ele geçirdi.

Ele geçirilen malzemelerin piyasa değeri yaklaşık 2 milyon TL olarak belirlenirken, olayla ilgili olarak M.T., G.B. ve T.C., isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu çerçevesinde adli işlem başlatıldığı ifade edildi.