İzmir'de sel felaketin izleri siliniyor. Bir günde hayat normale döndü

İzmir'de sel felaketin izleri siliniyor. Bir günde hayat normale döndü
İzmir'de dün yaşanan sel felaketinin ardından büyükşehir belediyesinin çalışmaları hızla devam ediyor. Belediye ekipleri alt geçitlerde ve Körfez'de temizlik yaptı. Sadece Bostanlı ve Karşıyaka'da 25 ton çöp toplandı.

İzmir’de dün gece başlayan ve gün boyunca devam eden sağanak yağış sele dönüşerek hayatı olumsuz etkileyen felaketin ardından gece boyunca devam eden çalışmalarla caddelerdeki sular tahliye edilmeye çalışırken su altında kalan araçlar çekici yardımıyla taşınmıştı. Bodrum katlarda ve bina girişlerinde biriken sular vidanjörlerle tahliye edildi. Selin izlerini kaldırmak için yapılan çalışmalar gece boyunca da devam etti.

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (İZSU) bağlı ekipler, Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan bodrum katlarda ve binaların girişlerinde biriken suların tahliye işlemini sürdürdü. Vidanjörler yardımıyla bodrum katlarda biriken suları çeken ekipler, çekilen suları boru vasıtasıyla kanalizasyonlara aktararak bölgeden arındırdı. Suların çekilmesinin ardından su altında kalan eşyalar ortaya çıkarken, bazı apartman girişlerinde çamurlar kaldı.

Konak Belediyesi’ne bağlı temizlik ekipleri de selin getirdiği malzemeleri ve çamura sokaktan temizlemeye çalıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Sel felaketinin izlerini siliyoruz. Yağışın ilk saatlerinden itibaren canla başla çalışan ekiplerimiz şehrimizin birçok noktasında, altgeçitlerde ve Körfez'de temizlik yaptı. Kara çöp toplama ekiplerimiz sadece Bostanlı ve Karşıyaka'da 25 ton çöp topladı." ifadelerini kullandı.