İzmir'de slogan gerginliği

İzmir'de slogan gerginliği
İzmir'in kurtuluşunun 95. yıl dönümü kutlama etkinliklerinde iki grup arasında kısa süren bir gerginlik yaşandı. Tarafları çevik kuvvet ve CHP'li vekiller ayırdı.

Başbakan Binali Yıldırım ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dünkü törende yaşanan gerginliğin ardından ilk kez Konak Meydanı'nda İzmir'in kurtuluşunun 95. yıl dönümü kutlama etkinliklerinde bir araya geldi.

9 Eylül İzmir'in düşman işgalinden kurtuluş törenleri İzmir Valiliği önünde tarihi binaya bayrak çekiş ve atlı süvari birliklerinin gösterisiyle başladı.

Bir grup "Recep Tayyip Erdoğan" tezahüratı yaptı ve tekbir getirdi, bir diğer grup ise "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Türkiye laiktir laik kalacak" diye slogan attı.

Gerginliğin artması üzerine iki grubun arasına çevik kuvvet girdi ve CHP'li milletvekilleri Mustafa Balbay ile Musa Çam'ın telkinleriyle ikinci grup dağıldı.

Bu gruptan bayrak taşıyan yaşlı bir kadın meydanda kaldı ve sadece "İzmir" diye slogan attı.

PROTOKOLDE GERGİNLİK YOKTU

Dün Selçuk'ta Başbakan Yıldırım'ın programını kürsüde konuşma yaptığı sırada protestolar sonrası terk eden Aziz Kocaoğlu da alana geldi. Kocaoğlu alana girdikten sonra protokolde yerini alırken Başbakan Yıldırım ile el sıkıştılar.

Törenin ardından Başbakan Yıldırım, Buca Seyhan İZBAN İnkılap İstasyonu'nda Buca Gençlik Merkezi'nin açılışı ile Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statlarının temel atma törenlerine katılmak üzere alandan ayrıldı.

İlgili Haberler