İzmir'de sokak ortasında korona virüsü testi

İzmir'de sokak ortasında korona virüsü testi
İzmir ilginç görüntülere sahne oldu. Özel kıyafetler giyen iki İl Sağlık Müdürlüğü personeli, vatandaşlara sokak ortasında korona virüsü testi yaptığı görüldü. Sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından İl Sağlık Müdürlüğü, böyle bir uygulamalarının olmadığını, bir vaka için giden ekibin kendilerini gören vatandaşlara test yaptığını duyurdu.

Sokak ortasında virüs testi

İzmir’de dün yaşananlar korona virüsü salgınıyla mücadelede büyük bir başarı sağlayan Güney Kore’yi akıllara getirmesi bakımından dikkat çekti.

Dün öğlen saatlerinde İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı oldukları öğrenilen iki sağlık çalışanı, Karşıyaka İskele ve Osmanbey Parkı‘nda vatandaşlara korona virüsü testi yaptı. Sağlık çalışanlarının, sıraya giren vatandaşlarla tek tek ilgilendiği, vatandaşların boğaz ve burunlarından örnek aldıkları, örnekleri deney tüplerine koydukları görüldü.

Güney Kore’de binlerce insana sokaklarda, evlerinde hatta araç içlerinde test yapılarak, sonucu pozitif çıkan vatandaşlar hızlıca tedavi altına alınmıştı.

İKİ GÜN SONRA E-NABIZ’DAN ÖĞRENİN

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından bölgede bulunan vatandaşların test yapılan noktaya gittikleri ve ekiplerin de gün boyunca 100’e yakın test yaptığı öğrenildi. Sağlık çalışanlarının, test yaptıkları vatandaşlara sonuçları iki gün sonra e-nabız sitesi üzerinden öğrenebileceklerini ve sonuçları pozitif olan vatandaşlarla sağlık ekiplerinin iletişime geçeceklerini söyledikleri ifade edildi.

VAKADAN DÖNEN PERSONEL

Yapılan uygulamanın İzmir’in çeşitli ilçelerinde de sürekli bir şekilde devam edeceği öne sürülürken, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü bu iddiaları yalanladı. Sağlık çalışanlarının Karşıyaka bölgesine bir vaka için gittikleri ve kendilerini gören vatandaşlara da test yaptıkları belirtildi. İki sağlık çalışanına soruşturma açılmadığı bilgisine ulaşıldı.