İzmir'deki depremde can kaybı artıyor

İzmir'deki depremde can kaybı artıyor
Tüm Türkiye'yi yasa boğan İzmir depreminde can kaybı artmaya devam ediyor. Son olarak yapılan açıklamada can kaybının 36'ya yükseldiği belirtildi. Ayrıca 9 binada arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin sayısının 36 olduğunu bildirdi.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

Şu anda servislerimizde müşahade altında 243 hastamız var, 36 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.  Şu ana kadar 823 kişi sağlık kuruluşlarımıza müracaat etti. Yoğun bakımlarımızda 8 hastamız var, 3 hastamızın durumu ağır durumda. Ameliyata alınan 15 hastamız oldu. Bu hastalarımızda ciddi bir durum olmadığını söyleyebilirim.

Salgın döneminde bir deprem felaketiyle karşı karşıyayız. Bu dönemde salgınla mücadele ederken vatandaşlarımızdan tedbirlere hassasiyetle uymalarını istiyoruz. Depremle mücadele ederken salgına yenik düşmemeliyiz.

Şu dönemde çadırlarda yemek yerken, ya da enkaz alanında kalabalıklar olduğunu görüyoruz. Bu anlamda STK’ların elemanları dinlendirerek çalıştırmalarını istiyoruz. Hem AFAD, hem de UMKE ekipleri yoğun bir şekilde maske ve dezenfekten dağıtımı yaptıklarını söyleyebiliriz.