İzmir'i hedef gösteren Yunan'la mülteci pazarlığı...

Bu satırlar kaleme alındığı sırada "Başbakan" Ahmet Davutoğlu Brüksel'deydi. AB zirvesinde mülteci pazarlığı yapılıyordu. Almanya'da seçim darbesi yiyen Merkel'in kıvırmalarının ardından sahaya sürülen paralı asker Rumların itirazları ile AB'den ne alacağımız (!) çok belli oldu. Yine de gün sonundan bugüne yansıyacak rutin sonuçların yorumlarını sizlere bırakalım.

"Kayseri pazarlığı"ndan çark edip mecburi ifade değişikliğine giden "Başbakan" Davutoğlu ve AKP Hükümeti, Ege Denizi'ndeki Yunan adalarını mültecilerden arındırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ege Denizi'ndeki Türk adaları Yunan işgalinden arındırılmadan, Yunan adaları askerden arındırılmadan, "mültecileri arındırmak" ne anlama geliyor? AKP Hükümeti Yunanistan'ın taşeronu mu? Yunanistan, AKP Hükümeti sayesinde işgal ve ilhak ettiği Türk adalarına asker, silah ve mühimmat yığınağı yaptı. Adaları ileri karakol haline getirerek Türkiye'yi kuşattı. Adalardaki işgale ve askeri yığınaklanmaya göz yuman AKP Hükümeti Yunan adalarındaki mültecileri arındırmaya çalışıyor!.. İç kamuoyuna da "vizesiz Avrupa" hayalleri, "6 milyar Euro" rüşvetini pazarlıyor.

Şimdi, şu aşağıdaki 2 kare fotoğrafa çok dikkatli bakın!..

1-442.jpg

2-324.jpg

 Yunanistan Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden alınan bu kareleri daha önce gördüğünüzü sanmıyorum. Yunanistan eski  Savunma Bakanı, Sakız Adası'ndaki mekanize tugayın harekat merkezini denetliyor. Ayrıca Sakız Adası'ndaki mekanize tugayın taktik harekât merkezi ve topçu ateş idare merkezinin bilgisayar ekranında İzmir/Türkiye hedef olarak gösterilmiş. Tarihlere de dikkat!.. 26 Haziran 2014... Bunları AKP iktidarı bilmiyor mu?.. Biliyor!.. Fotoğraflarda Sakız ve Sisam adasında silahlar ile birlikte görülen eski Yunan Savunma Bakanı'nı ismi Dimitris Avramopoulos. Bu şahıs 1 Kasım 2014 tarihi itibarıyla Avrupa Birliği (Junker) Komisyonu'nda, Göç, İçişleri ve Vatandaşlık AB Komiseri olarak görev yapıyor. AB'deki göçmen işlerinden sorumlu. Davutoğlu ve ilgili Bakanlarımızın AB zirvelerindeki muhataplarından biri. "Manidar mı?" dediniz!..

Eski Millî Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım'ın YENİÇAĞ'a ulaştırdığı şok karelerle birlikte değerlendirmesine de dikkat;

"13 Şubat 1914 tarihinde Yunan Kraliyet Hükümetine tebliğ edilen altı büyük devlet kararı, Lozan Antlaşması Madde 12 ve Paris Antlaşması Madde 14'e göre Doğu Ege Denizi'nde Yunan egemenliğinde bulunan adaların gayri askeri statüde olması gerekiyor. Ancak Yunanistan bütün antlaşmaları ihlal ederek adaları silahlandırdı. Adalara, Tümen, Tugay ve Tabur seviyesinde askeri birlikler yerleştirdi. Ayrıca, Türkiye'ye yönelik jet harekâtı için, Limni, Midilli, İstanköy ve Rodos Adası'nda, havaalanları inşa etti. Havaalanlarına jet uçakları yerleştirdi."

İşte, AKP iktidarının göz yumduğu Ege'deki Yunan askeri oyunlarının çarpıcı haritası;

3-204.jpg

Devam ediyor Ümit Yalım;   

"AKP Hükümeti'nin Türkiye'ye getireceği mültecilerin büyük bir kısmı Sakız ve Sisam Adası'nda bulunuyor. Yunanistan, anılan adalara geçici mülteci barınma merkezleri kurdu. Sakız ve Sisam Adası'nda antlaşmalara aykırı olarak birer Mekanize Tugay bulunuyor. Yunanistan bu adalara yerleştirdiği asker, silah ve mühimmatı teşhir etmekten de kaçınmıyor.

4-094.jpg

5-047.jpg

AKP Hükümeti'nin öncelikli görevi, Ege Denizi'ndeki Türk adalarını Yunan işgalinden arındırmak ve daha sonra da Yunan adalarını askerden arındırmaktır. AKP Hükümeti, bu görevleri yapmadan, Yunan adalarındaki mültecileri alırsa, Yunan Hükümetinin taşeronu olduğunu kabullenmiş olacaktır."

Yunanistan'ın hedef ve faaliyetleri apaçık ortadayken acaba kimlerle neyin mülteci pazarlığı yapılıyor?..

Bu millet gerçekten bu kadar saf mı?..

Dün 18 Mart'tı. "Başbakan" Brüksel'deydi. Çanakkale'de dökülen göz yaşları da dümendi!..

Not: Yarın, Ümit Yalım'dan "R.Erdoğan, terör tanımını neden değiştirmek istiyor" değerlendirmesine yer vereceğim. Okuduğunuzda "haa!" diyeceksiniz...

Yazarın Diğer Yazıları