İzmir'in eti Ardahanlı kadınlardan

İzmir'in eti Ardahanlı kadınlardan
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer arasında karkas et annlaşması sağlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ardahan Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi 22 ton Karkas et alımı sözleşmesi yaptı. Ardahan'da et işine kooperatif üyesi kadınlar kolları sıvayıp faaliyete başladı. İzmir'in et ihtiyacının önemli kısmını Ardahan Kadın Girişimi Kooperatifi tarafından gönderilecek. Ardahan'lı üreticilerden alınan canlı hayvanlar Ardahan Belediyesine ait mezbahane de kesimi yapıldıktan sonra karkas et olarak İzmir'e gönderiliyor. Ardahan'dan ilk olarak İzmir'e Et'in birinci kısmı gönderildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, "Ardahan'ın yaylalarında Ardahan'lı kadınlar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sayın. Tunç Soyer'in değerli eşi Neptün Soyer'in teşvikleri ile Ardahan Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi kurdu. İlk icraatları olarak da Ardahan'ın etlerini İzmir'e sevk ediyorlar ve ilk parti gitti. Şimdi yayladayız teşekkür ediyoruz artık İzmir'in etini Ardahanlı kadınlar gönderiyor. Ardahan yaylalarında doğal ve tamamen organik beslenen hayvanların lezzetli Et'i Ardahan'lı besicilerin daimi üretimine güven vereceği ve kapasitenin tahminlerimizin üstünde olacağı umudundu taşıyoruz, İzmir'li vatandaşlara afiyetler diliyoruz. Et hep erkek işi denilirdi ya burada Ardahan'lı kadınlar terse çevirdi" dedi.