İzmirliler, yüzünü İYİ Parti’ye döndü

İzmirliler, yüzünü İYİ Parti’ye döndü
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, geçen yerel seçimlerde partisinin İzmir'de yüzde 11.3 oy aldığını, 2 hafta önce yaptıkları ankette bu oranın yüzde 14.7'ye çıktığının görüldüğünü söyledi.

SÜMEYRA KIRCA / YENİÇAĞ / ÖZEL HABER

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Türkiye'yi karış karış gezerken kendilerinin binalarda oturmayacaklarını söyledi. Parti teşkilatı olarak İzmir'de yaptıkları çalışmalar hakkında YENİÇAĞ'a açıklamalarda bulunan Kırkpınar, 31 Mart yerel seçimlerde İYİ Parti'nin İzmir'de yüzde 11.3 oy aldığını, 2 hafta önce yaptıkları anketlere göre bu oranın yüzde 14.7'ye yükseldiğini belirtti.

İYİ Parti'nin Türkiye genelindeki yükselişine dikkat çeken Hüsmen Kırkpınar, bunun nedeni olarak Genel Başkan Meral Akşener'in, Türkiye'de sorun yaşayan kesimlere Milletin Kürsüsü'nde söz hakkı vermesini gösterdi. Kovid-19 salgınından önce kırılgan ekonomide Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı 11 programın hiçbirinin millete bir faydasının olmadığını ifade eden Kırkpınar, şöyle dedi:

"Genel başkanımız da tam da salgının ortasında dedi ki: 'Gelin memleket masası kuralım, siz yüzde 51 ile iktidarda kalmak ve bu şekilde devam etmek istiyorsunuz ama size oy vermeyen ama çileyi beraber çeken yüzde 49'u da bir dinleyin.' Genel Başkanımız, bu isteği kabul edilmediği için memlekette sıkıntı yaşayan kesimleri Meclis'e taşıdı. İşşizleri, EYT'lileri, emeklileri, şiddete uğramış kadınları, Milletin Kürsüsü'ne çıkardı. Onlar milletin sorunlarına kulak tıkasalar da bizler milletin kürsüsünden milletin sesini duyuracağız. Şunu görüyoruz ki, Türkiye'de artık gündemi 17 senedir iktidarda olan partinin genel başkanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı değil, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener belirliyor."

İzmir'de ilçeleri ve köyleri karış karış gezerek vatandaşın sorunlarını veri haline getirerek genel merkeze rapor olarak sunduklarını vurgulayan Hüsmen Kırkpınar, İzmir'in Foça ilçesinde çiftçilerle bir araya geldiklerini anlattı. Tarımla uğraşan çiftçilerin sıkıntılarını dinlediklerini kaydeden Başkan Kırkpınar, "Foça'dan Bayındır'a geçtik. Oradaki üretici pazarını gezdik. Bayındır çiçekçiliği ve ağaç üretimiyle ön planda olan bir yerdir, oradaki üreticilerin sıkıntılarını dinledik" dedi. Daha sonra İzmir'in Purulu köyünde besicilik yapan köylülerle buluştuklarını aktaran Hüsmen Kırkpınar, köylünün yaşadığın sıkıntıları şöyle ifade etti:

"Hayvancılık yapanların muhakkak slaj üretimi olmalı ama su kaynaklarının dağıtımının kötü olması nedeniyle sıkıntı yaşıyorlar. Mısırlar tarlada kurumaya başlamış. Halbuki çok yakınında Beydağı Barajı var. O sulama kanallarını Bayındır ovasına getirmeleri gerekirdi. Bir başka Ergenli barajı var onun yerinin değişimi ile ilgili pek çok sıkıntı yaşanıyor. Mazotundan, elektriğine, gübresine, ilacına kadar her türlü maliyet artmış, ürettiğini satamıyor çiftçi. Tarım alanlarının içinde yaşayan hiç kimse halinden memnun değil, evlerinde huzur yok, tarlalarda mutsuz insanlar yaşıyor."

Çiftçilerden sonra esnafla bir araya geldiklerini aktaran Hüsmen Kırkpınar, Türkiye'nin üçüncü büyük mobilyacılar sitesi olan Karabağlar Mobilyacılar Sitesi'ni gezdiklerini söyledi. Kırkpınar esnafın sıkıntılarını ise şöyle anlattı:

"Burada marangozlarla, mobilya üreticileriyle,  mobilyaya bağlı yan sektörlerin üreticileriyle bir araya geldik. Kimisi hala iş yeri sahibiyle sıkıntı yaşıyor, kiralar ödenmemiş, kepenkler açılmış ama iş yok, işçi çıkarmak yasak, hükümetin açıkladığı destek politikaları içinde sadece vergi ve stopajlar 3 ay ileri atılmış, verilen kredilerin Eylül-Ekim gibi geri ödemesi başlayacak. Ancak esnaf ağır ekonomik kriz altında ezilmiş durumda."

Kısa süre içinde İzmir'de bulunan 30 ilçeyi gezerek vatandaşların sıkıntı ve taleplerini dinleyeceklerini vurgulayan Hüsmen Kırkpınar, "Biz sadece seçimde vatandaşın ayağına giden parti değiliz. Gündemde seçim yokken de vatandaşın sıkıntılarını dinleyen bir partiyiz" diye konuştu.

SEÇİMDE ANAHTAR GENÇLERİN ELİNDE

Önümüzdeki genel seçimlerde oy kullanacak 7 milyon genç olduğunu belirten Hüsmen Kırkpınar gençlere şöyle seslendi:

"Anahtar gençlerin elinde, kurulacak ilk sandıkta eğer gençler bugünlerinden memnun, yarınlara umutla bakabiliyorlarsa tercihlerini ona göre yapsınlar. Ama hayal bile kuramıyorlarsa, bu durumdan bu ülkeyi çıkaracak olanlar gençlerdir, çiftçidir, üniversiteyi bitirdiği halde iş bulamayan genç işsizlerdir. Bizim gördüğümüz şu; halk mutsuz, herkes geçim derdine düşmüş ama hükümet maalesef bunlara çare bulma yerine milli ve manevi duygularla hamaset peşinde."