James Webb uzay teleskobundan geldi dedi: Sucuk fotoğrafı paylaştı

James Webb uzay teleskobundan geldi dedi: Sucuk fotoğrafı paylaştı
Fransa Atom Enerjisi Komisyonu Müdürü Etienne Klein, NASA'nın uzay teleskobu James Webb'den yeni bir görüntü elde ettiklerini açıklayıp bir dilim 'sucuk fotoğrafı' yayınladı. Sucuk paylaşmasının ardından Klein, şaka yaptığını belirterek özür diledi.

Daily Mail''in haberine göre, filozof ve fizikçi Klein, 31 Temmuz''da sosyal medya platformu Twitter''dan, Proxima Centauri yıldızının James Webb Uzay Teleskobu''ndan en son fotoğraf olduğunu iddia ettiği bir fotoğraf paylaştı.

Klein, paylaşımında, "Bize 4,2 ışık yılı uzaklıkta bulunan Güneş''e en yakın yıldız Proxima Centauri''nin fotoğrafı" dedi.

İŞTE O PAYLAŞIM:

Ancak Klein tarafından paylaşılan bu fotoğrafın, İspanya mutfağından ‘chorizo’ adıyla bilinen bir sucuğa (baharatlı bir domuz sucuğu) ait olduğu ortaya çıktı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları fizikçi tarafından yayınlanan fotoğrafa inansa da pek çok kişi görüntünün bir dilim sucuğa ait olduğunu belirtti.

Klein, şaka yaptığını ve görselin aslında bir sucuğa ait olduğu itirafında bulundu. Paylaşımlarında “Çağdaş kozmolojiye göre, İspanyol şarküterisine ait hiçbir nesne Dünya dışında hiçbir yerde yoktur” açıklaması yaptı.

 

İlgili Haberler