Jandarma uzman erbaş alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Jandarma uzman erbaş alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
Jandarma uzman erbaş alımı başvuruları tüm hızıyla devam etmekte. Başvuru şartlarına uyan binlerce genç başvuruda bulunuyor. Peki başvuru son gün tarihi ne zaman? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Heyecanlı bekleyiş sürüyor. Jandarma uzman erbaş alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu şu an adaylar tarafından sıkça soruluyor. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı tarafından yönetilen başvuruların son gün tarihi 29 Kasım olarak belirlendi. Peki uzman erbaş başvuru şartları neler?  Uzman erbaş maaşları ise, bilindiği üzere 18 Nisan 2018 tarihinde 2018 Yılı Yan Ödeme Kararnamesi çıkarılmıştı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile TSK personelinin maaşlarına net olarak 400 TL civarında bir zam yapılmıştı. Uzman erbaş maaşları da bu kapsamda zamlanmıştı. Yan ödeme kararnamesinden önce OYAK kesintisi gibi kesintiler ile birlikte uzman erbaş maaşı 3150 TL civarında bulunuyordu.

JANDARMA LOJİSTİK UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURUSU YAPMA

Jandarma'da lojistik uzman erbaş olarak görev almak isteyen vatandaşlar https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler.

UZMAN ERBAŞ BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Başvuru sonuçları henüz açıklanmadı fakat başvurular 29 Kasım'da son bulacak. Başvurular kapandıktan 2 hafta sonra açıklanması ön görülüyor.  Sonuçlar açıklanır açıklanmaz ise haber sitemizde olacak.

UZMAN ERBAŞ BAŞVURU ŞARTLARI

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

b. En az ortaokul/ilköğretim (8 Yıllık) mezunu olmak,  

c. Nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibarıyla yirmi (20) yaGından gün almıG olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak [01 Ocak 1991 (dahil) - 01 Ocak 1999 (dahil) tarihleri arasında doğanlar]

ç. Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır. Ancak, askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Tablo-2?deki Nitelik Belgesinden 80 puan ve üzeri not almış olmak.

d. Askerlik hizmetini yapmakta iken „Askerliğe elverişli değildir? raporu alarak terhis
edilmemiş olmak,

e. Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibariyle ,
terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak (08 Kasım 2013 tarihi ve
sonrasında terhis olmak.)

f. Müracaat edecek adayların hem yirmi yedi (27) yaGını bitirmemiş olması, hem de
terhisinin üzerinden beş (5) yıldan fazla süre geçmemiş olmak,

g. SözleGmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleGme süreleri
içerisinde ve 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olmak, (01 Ocak 1989 [dahil] - 01 Ocak 1999 [dahil] tarihleri arasında doğanlar) 

ğ. Sözleşmeli erbaş ve er olarak halen görev yapanların, üç yılını doldurmuş ve müteakip
dönem için sözleşme imzalamış olması gerekmektedir. Adaylar gelirken ilk sözleşme tarihi, sözleşme bitim tarihi ve yeni sözleşme tarihini gösterir belgeyi yanında getireceklerdir.

Sözleşmeli erbaş ve erlerden uzman erbaşlığa geçenlerin sözleşmeleri kendiliğinden son
bulur. Uzman erbaş olarak atananlar atandığı eğitim birliğine doğrudan katılmak zorundadır

Üç yılını doldurmuş, ancak müteakip dönem için sözleşmesini yenilemeyenlerin müracaatları diğer adaylar ile birlikte aynı şartlarda (27 yaş ve diğer şartlar) kabul edilebilecektir.

Üç yılını doldurmadan tek taraflı sözleGmesi feshedilmiş ya da ayrılmış olanların müracaatları kabul edilmeyecektir.

h. Seçme sınavlarını başarı ile geçmek, sevk edilecekleri hastanelerden TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak “Uzman Erbaş Olur ” kayıtlı sağlık raporu almış olmak,


En az 164 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak koGuluyla, kilosu Tablo-1?de Boy-Kilo
Tablosunda oranları belirtilen değerler içerisinde bulunmak. (Boy uzunluğu çıplak ayakla, ağırlık ise spor şortu/eşofman ile ölçülür.)

i. Askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde, J.Gn.K.lığında ve Sahil Güvenlik K.lığında daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,

j. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.(Güvenlik soruşturması için
adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adres bilgileri kullanılacaktır. Bu nedenle adayların halen ikamet ettiği güncel adres bilgileri, il/ilçe nüfus müdürlüklerince kullanılan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olması gerekir.)

BAŞVURU ŞARTLARI HAKKINDA DAHA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLA

UZMAN ERBAŞ NE KADAR MAAŞ ALIYOR

Şu anda uzman çavuşlar ortalama 3500 TL ile 5200 TL arasında değişen miktarlarda aylık maaş ödemesi alıyor. Göreve yeni başlayan bir uzman çavuş batıda görev yapıyorsa ve bekarsa en az 3500 TL maaş alırken, doğuda görev yapanlar ile yurtdışı gibi özel görevlerde bulunanların maaşları 6000 TL’yi bulabiliyor.