Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Jandarma'da fişleme...

-4-
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kılcal damarlarına sızan FETÖ yıllarca her kurumda yaptığı fişlemeyi TSK'da da uygulamıştı. Ancak tek adam rejiminin uygulamaya konulduğu canım memleketimde fişlemeyi MİT yapıyor. Geçtiğimiz yıl MİT'in 12 bin TSK personeli için "Milliyetçi-Atatürkçü-Pornocu" gibi sınıflandırmalarla fişleme yaptığı ortaya çıkmıştı. MİT raporlarının mahkemelerde delil olarak kabul edilemeyeceği hatırlatırken, söz konusu fişlemeler yüzünden personel arasında "Güvensizlik" gibi askeri açıdan son derece tehlikeli gelişmelerin baş gösterdiğinin altını çizelim.
Bu arada korkunç olaylar yaşanıyor. Jandarma Genel Komutanı bir ilimize denetlemeye gidiyor. Karşılamada İl Jandarma Komutanı yok. 40 dk. sonra geliyor. "Neredesiniz?" sorusuna "Vakit namazında olduğum için karşılamaya katılamadım" cevabını veriyor. Bazı makamlarda evraklar takkesiz imzalanmıyor. Bitmedi. Jandarma karargahında mescide gitmeyen astsubayların çeşitli bahaneler ile sürgün tayinler yaşadığını da belirtelim. Ve dönelim yeniden tasfiyelere...
***
2018 yılı Ağustos ayında da 3 General 31 Jandarma Albay emekliye sevk edilir. (13.08.2018 Tarihli Resmi Gazete)
Ata Kalkan'ın yönlendirmesiyle yapılan 2017 atamalarında İl Jandarma Komutanlığına, yardımcılığına, şube müdürlüğüne gibi kritik yerlere ataması yapılan onlarca subay FETÖ'den tutuklanmıştır. Gazi Jandarma subaylarına koruma verilmezken Ata Kalkan emekli olmasına rağmen koruma verilir ve korumalı lojmanda oturur. Basında çıkan iddialara rağmen soruşturma geçirmez. Son olarak 29 Mayıs 2018'de gelini Sümeyye'nin babası yani dünürü E.Albay FETÖ'den tutuklanır ve sonraki ay kararname ile rütbesi geri alınır.
Haliyle insan düşünüyor. 15 Temmuz hain darbe girişimi kime yaradı?
Jandarma önemlidir. Terörle mücadelede Jandarma vardır. Kıbrıs harekatında Jandarma vardır. Kuzey Irak harekatlarında Jandarma vardır. Afrin'de Jandarma vardır. Türkiye'nin en ücra köşelerinde, polisin olmadığı yerlerde jandarma vardır.
15 Temmuz'da iç savaş çıkmamışsa, önce Allah, sonra vatandaşın sağduyusu, sonra da Jandarma birlikleri darbeye katılmadıkları için çıkmamıştır. Acaba, üst akıl bir sonraki hamleye mi hazırlanıyor? Jandarma'yı ele geçirip hain emellerini gerçekleştirmeye mi çalışıyor?
Devletin ve milletin selameti için yukarıda anlatılanların doğru olup olmadığı araştırılmalıdır.
FETÖ, TSK ve Emniyette önce personel ve istihbarat birimlerini ele geçirmişti. 2017 Temmuz atamalarında Jandarma'nın personel ve istihbarat başkanlıklarına kimler atandı diye araştırmak gerekir. Çünkü bu başkanlıklarda çalışan gazi subaylar tasfiye edilmeden önce, 2015-2017 yıllarında FETÖ ile etkili mücadele ettikleri için hedef olmuşlardı. Bu subaylardan sonra FETÖ ile mücadele aynı hızla devam etti mi diye bakmak gerekir.
Çok basit bir örnek, TSK'da FETÖ'cüleri tespit etmek için kullanılan ve kamuoyunda FETÖMETRE diye bilinen kriterler Jandarma'da niye kullanılmaz.
İçişleri Bakanı'na sorulması gereken şunlardır:
1- Jandarma Genel Komutanlığı'nda 2017-2018 Temmuz ve Ağustos aylarında 6 Jandarma General ve 110 Albay emekliye sevk edilmiştir. Bunların arasında 15 Temmuz öncesi, akşamı ve sonrasında FETÖ ile mücadele eden birçok personel vardır. Onların yerine başkaları atanmıştır. Hal böyle iken 2017 Temmuz sonrası ataması yapılan onlarca subayın FETÖ'den tutuklandığı haberleri basında yer almıştır.
2- Bu kapsamda;
a- Temmuz ve Ağustos 2017 ve 2018'de emekli edilen 65+22+34 subay içerisinde FETÖ şüphesi ile adli işlem yapılan personel var mıdır?
b- Pilot ihtiyacı varken Jandarma pilot subaylar niye emekliye sevk edilmiştir? Geriye kalanların bazıları niye pilotlukla ilgili olmayan görevlere atanmışlardır?
c- Temmuz 2017 ve 2018 atamaları sonrasında kritik görevlere (İl J.K.D.Bşk., İl J.K.Yrd., Ş.Md. vb.) atanan personelden kaçı hakkında FETÖ şüphesi ile adli makamlarca işlem yapılmıştır?
d- 2017 Ağustos'undan sonra Jandarma Genel Komutanlığı'nın kendisinin tespit ettiği (adli işlem yapılmadan önce, yani savcılar tespit etmeden önce) kaç FETÖ'cü vardır? Bu sayının 2016 yılına oranı nedir? FETÖMETRE niye kullanılmamıştır?
e- Son iki yılda Jandarma personelinin terfi, atama ve emeklilik kararlarında Bakan'a kim teklifte bulunmuş ve bilgi vermiştir? Bu personelin amacı ve durumu araştırılmış mıdır?
Tasfiye sadece Jandarmada yok. Yargıdaki FETÖ ile mücadele eden hâkim ve savcılar için uygulanan büyük tasfiyeyi sonraki yazıya bırakalım... (Devam edecek.)

***

CEVAP VE DÜZELTME

1.            Yeniçağ Gazetesinde, 8 Ekim 2018 tarihinde Yavuz Selim Demirağ tarafından kaleme alınan, "Jandarma'da Fişleme..." başlıklı yazı yer almıştır.

  1. Bahsedilen yazıda "Jandarma'da Fişleme" başlıklı yazıda "...Bu arada korkunç olaylar yaşanıyor. Jandarma Genel Komutanı bir ilimize denetlemeye gidiyor. Karşılamada İl Jandarma Komutanı yok. 40 dk. sonra geliyor. "...Neredesiniz?" sorusuna "Vakit namazında olduğum için karşılamaya katılamadım" cevabını veriyor. Bazı makamlarda evraklar takkesiz imzalanmıyor. Bitmedi. Jandarma karargâhında mescide gitmeyen astsubayların çeşitli bahaneler ile sürgün tayinler yaşadığını da belirtelim. Ve dönelim yeniden tasfiyelere..." şeklinde yer alan ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır.
  2. Jandarma Genel Komutanlığında bünyesinde yapılan atamalar JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI ATAMA YÖNERGESİ esaslarında, liyakat ve nitelik kriterlerine göre yapılmaktadır.
  3. Yapılan incelemede belirtilen hususların kısmen veya tamamen soyut iddialardan ibaret ve hukuki dayanaktan yoksun olduğu ve gerçeği yansıtmadığı, bu durumun yazının geneli üzerinde Jandarma Genel Komutanlığının tüzel kişiliğinin şeref ve haysiyetini ihlâl edici ve kamuoyunu yanıltıcı ve aynı zamanda, Jandarma Genel Komutanlığını temsil eden Sayın Jandarma Genel Komutanı'nın aleyhinde de haksız ve olumsuz bir algı oluşturabilecek bir etki yaratabileceği ve Jandarma Teşkilatının itibarını olumsuz etkilemeye yönelik olduğu değerlendirilmiştir.
  4. Söz konusu yazıda, daima milletinin hizmetinde olmayı ve hukukun üstünlüğünü kendisine ilke edinmiş Jandarma teşkilatına ve Jandarma Genel Komutanına atfedilen değerlendirmeler asılsızdır.

Yazarın Diğer Yazıları