Japon Bilim İnsanları Korona Virüsü Havada Görüntülemeyi Başardı!

Japon Bilim İnsanları Korona Virüsü Havada Görüntülemeyi Başardı!
Japon Bulaşıcı Hastalıklar Enstütü Başkanı Kazuhiro Tateda, NHK World'e verdiği röportajda "Konuşma sırasında insanlar belli bir mesafede dururken bile bulaşıcı olabilir gibi görünüyor. Bunlar normal damlacık enfeksiyonu ile açıklanamaz. Mikro damlacıklardan bulaştığını düşünüyoruz" dedi.

YENİÇAĞ/ SELİM ÖZTÜRK- ÖZEL HABER

Japon bilim insanları Işık açısı-rengini 0.1 mikrometreyi görecek derecede ayarlayarak virüsün havada kalış ve yayılma sürecini görüntülediler.

BİRÇOK KİŞİYE ULAŞMAKTA

Yapılan deneyde öncelikle buruna damla damlatılıp kişi hapşırtılıyor ve bu hapşırmadan sonra binlerce mikro-damlacığın kapalı alanda ortalama 20 dakika havada asılı kaldığı gözlemleniyor. İlk birkaç saniye içerisinde yüz bin tane mikro damlacık havada yayılıyor, büyük damlacıklar birkaç saniye içerisinde yere düşüyor fakat küçük damlacıkların yayılımı sürüyor, öksürüğün ilk dakikasında bulunan mekandaki birçok kişiye ulaşmakta.

HAVALANDIRMA YAPILMALI

Pencereler açılıp havalandırma yapılması halinde havadaki öksürük partikülleri, oluşan hava sirkülasyonu ile hemen dışarı çıkıyor. Bilim insanları saatte 1 havalandırma yapılmasını öneriyor.