Beyaz Saray: Rusya’nın her an saldırabileceği bir aşamadayız Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "Rusya'nın her an Ukrayna'ya saldırabileceği bir aşamadayız" diyerek Rusya'ya karşı tüm seçeneklerin masada olduğunu ifade etti.
ABD, Çin'in Uygur Türklerine yönelik tutumu nedeniyle Pekin Olimpiyatları'na boykot uygulayacak Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Çin'in insan hakları nedeniyle Pekin'de düzenlenecek Olimpiyatlara ABD'nin diplomatik ve resmi temsilci göndermeyeceğini açıklarken, ABD'li sporculara ise tam destek vereceklerini söyledi.
Beyaz Saray Sözcüsü, korona virüse yakalandı ABD Başkanı Joe Biden yönetiminde Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, Covid-19’a yakalandığını duyurdu.
Beyaz Saray Sözcüsü korona virüse yakalandı Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını açıkladı.
Beyaz Saray: Taliban'ı tanımak için acelemiz yok Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Afganistan'da Taliban'ı tanımak için acelemiz yok” ifadelerine yer verildi.
Beyaz Saray: Tahliyelerin devamı için Taliban ile çalışmak bir gereklilik ABD’den yeni bir Afganistan açıklaması geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Taliban'a güvenmediklerini ancak tahliyelerin devam etmesi için ortak çalışmanın bir gereklilik olduğunu açıkladı.
ABD'den Taliban'a çağrı Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Taliban'ın artan saldırılarından derin endişe duyduklarını ve örgütün askeri eylemler yerine barış görüşmelerine odaklanması gerektiğini belirtti.
Aşı karşıtı yanlış bilgileri 12 kişi üretiyor ABD Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, “Sosyal medya platformlarında aşı karşıtı yanlış bilgilerin yüzde 65'ini üreten yaklaşık 12 kişi var” ifadelerini kullandı.
Beyaz Saray’dan açıklama Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Küba'daki protestolarla ilgili, "Komünizm başarısız bir ideoloji, buna kesinlikle inanıyoruz. Küba halkını başarısızlığa uğrattı" açıklamasını yaptı.
Beyaz Saraydan Ukrayna açıklaması Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Ukrayna-Rusya sınırındaki gerilimle ilgili Ukraynalı yetkililerle birçok seviyede iletişim halinde olduklarını açıkladı.
Beyaz Saray'dan Navalnıy mesajı Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın açlık grevine başladığı haberlerinden rahatsız olduklarını belirterek, "Navalnıy'ın sağlığı ve iyiliğinden Rusya yönetimi sorumludur." açıklamasında bulundu.
Biden ilk resmi basın toplantısını düzenleyecek ABD Başkanı Joe Biden, göreve geldiği günden bu yana ilk resmi basın toplantısını 25 Mart Perşembe günü düzenleyecek.
Joe Biden'dan dikkat çeken hamle ABD'de Joe Biden yönetiminin tartışmalara neden olan Guantanamo hapishanesini kapatmayı hedeflediği bildirildi. Guantanamo, 11 Eylül saldırılarının ardından açılmış ve mahkumlara yönelik yargısız infazlar ile insanlık dışı davranış raporları üzerine insan hakları savunucuları tarafından eleştirilmişti.