Joe Biden resmen ABD başkan adayı

Joe Biden resmen ABD başkan adayı
Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın başkan yardımcılığını yapan Joe Biden'ın 2020'deki başkanlık seçimleri için yarışa girmeye karar verdi.

Eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, yaptığı açıklamada 2020 başkanlık seçimi için resmen aday olduğunu açıkladı. 76  yaşındaki Biden,1998 ve 2008 yıllarında başkan olmak için kampanya yürütmüş ancak başarılı olamamıştı.

Biden'ın seçim kampanyasındaki ana temasının "ABD Başkanı Cumhuriyetçi Donald Trump'ı yenebilecek ve partiyi bir araya getirebilecek tek Demokrat adayın kendisi olacağı" kaydedildi.

Biden Trump’tan önceki Başkan Barack Obama’nın 8 yıl yardımcılığını yapmıştı.

Joe Biden son haftalarda siyasi organizasyonlarda bazı kadınlara yönelik hareketleri ranatsızlık hissettirdiği yönünde eleştirilere uğramıştı. Biden, hiçbir zaman uygunsuz davrandığını düşünmediğini, bununla birlikte davranışıyla ilgili daha dikkatli olacağını belirtmişti.

Kamuoyu yoklamalarında, Demokrat seçmenler arasında en fazla rağbet gören isim olarak dikkat çekiyordu. Monmouth Üniversitesinin bugün yayımladığı güncel bir ankete göre Biden Demokrat seçmenler arasında yüzde 27 ile listenin başında gözükürken, Vermont Senatörü Bernie Sanders ise yüzde 20 ile ikinci sırada geliyor.

3 Kasım 2020'de yapılacak 59. başkanlık seçimleri öncesinde Demokrat Partide 20'den fazla isim başkanlık koltuğu için yarışa girerken, Cumhuriyetçilerde mevcut Başkan Trump'ın ikinci dönemi için yarışa girmesi bekleniyor.