Joe! Ne dediğinin farkında mısın?!

ABD'nin eski başkan yardımcısı, ABD başkan adayı Joe Biden, R. T. Erdoğan'ı hedef aldı Türkiye'de darbeyle değil; seçimle iktidarı değiştirmekten bahsetti. Netice itibarıyla şuuraltındaki söylemiş oldu.

ABD'liler için darbe normal. Bizimkiler niye esip gürlüyorlar ki! Daha yakın zamanda 15 Temmuz'u atlatmadık mı?

(Atlattık mı acaba? Pek emin değilim. Açık söyleyeyim, iktidar, asıl darbecilerle mücadele etmiyor; geçmişte yakın ilişkilerine bakarak bir çıkar elde edebilir miyim diye selâm verenleri, hiç ilişkisi olmadığı hâlde mekteplerinin, bankalarının kapısından başlarını uzatanları, emir komuta zinciriyle, neyin ne olduğunu anlamadan kendilerini darbe sahasında bulanları içeri tıkmakla; insanları işinden ederek çoluk çocuğunu süründürmekle darbe bastırdığını düşünüyorsa yanılıyor. Nedamet duyanları, darbeyle Cemaat'in gerçek yüzünü anlayanları çaresiz bırakıp art niyetlilerin tarafına itiyorlar. Darbecilerle, ülkemizi ABD'ye (ABD'nin hâkimi Siyonistlere), peşkeş çekenlerle adaleti çiğneyerek mücadele edilemez.

Joe Biden Türkiye'yi iyi tanır; gelip gitti. Ülkemizde Maxist kalıntı, etnikçi neo liberallerle toplanıp hasbihal etmiş, sonra damadını yanına alıp İstanbul'da Samatya'da bir lokantada yemek yemişti.

Joe Biden, geçen yılın aralık ayında, Türkiye'de iktidarı kendilerinin değiştireceğini söyledi.  Delaware (Yazıldığı gibi okuyup sonuna "cı" ekleyebilirsiniz!) senatörü Joe'nun saçmalamalarına bakın:

"Bence ona (R. T. Erdoğan'a) çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lâzım… Erdoğan'ı yenecek duruma gelmeleri için hâlâ var olan Türk liderliği unsurlarından daha fazla verim almalı ve onları güçlendirmeliyiz. Darbe ile değil, seçim süreci ile… Yapacağım en son şey, ona Kürtler konusunda boyun eğmek olurdu. Kesinlikle en son şey. Ve onlara Kürtlerle ilgili olarak birkaç görüşmem oldu. O dönem henüz üzerlerine gitmiyorlardı."

Joe, "Kürtler" deyince ne anlıyor? Devlet içinde devlet mi? Ve niye "Kürtler" diyor?  

Onun "muhalefet"ten anladığı bölücüleri baş tacı edenler. O, "Kürtler" diyerek PKK'yı kastediyor ve insanlarımız PKK ile bütünleştiriyor.

Acaba Muharrem İnce, CHP'yi zayıflatmak, bölmek için yola çıktığında, bir manifesto oraya koyması gerekirken, camdan cama "Huu! Komşu duydun mu?" modunda mahalle dedikodusu yapmış, "HDP'ye niye teşekkür etmediniz?!" diyerek CHP Genel Merkezi'ne yüklenmişti.

Joe'nun işaretiyle mi? M. İnce de "Kürtler"i Joe'nun anladığı gibi anlamış ve "muhalif" görmüştü.

(Herkesin aklına kendisinin geleceğini düşünen Muharrem İnce ithamlardan sıyrılmak için İngilizce ve Türkçe "Atatürk'ün de söylediği gibi BAĞIMSIZLIK Karakterimizdir! Türkiye'de Hükümet değiştirmek sizin işiniz değil, milletin işi." tivitini attı.)

ABD, Suriye'de, Irak'ta PKK militanlarını desteklediğine, ortaklık kurduğuna, binlerce TIR silah verdiğine göre, Joe Biden için asıl muhalif PKK. PKK'nın dayanmak istediği etnisiteyi telaffuzu bunu gösterir.

"Darbeyle değil!" sözü... "Darbe" kelimesini hiç ağzına almadan dorudan "seçim"i kullanabilirdi. "15 Temmuz'da denedik ama olmadı." manasını pek alâ çıkarabiliriz.

ABD, adamları Pensilvanya'da rezervde tuttuğuna göre "15 Temmuz bizim işimizdi. Maalesef netice alamadık. Sonrası için bakarız." demek istiyor! 

Yazarın Diğer Yazıları