Jose Sosa, Trabzonspor’da kalıyor!

Jose Sosa, Trabzonspor’da kalıyor!
Trabzonspor’da sezon başından bu yana oynadığı futbolla göz dolduran Sosa konusunda öenmli bir gelişme yaşandı. Bordo mavili yönetim, sözleşmesi sezon sonu bitecek Arjantinli yıldızla el sıkıştı. Yıldız oyuncu 2022 yılına kadar takımda kalacak.

Trabzonspor yönetimi, sezon sonu sözleşmesi sezon sonunda bitecek Sosa ile el sıkıştı. Sezon başından beri müthiş bir futbol sergileyen ve Trabzonspor’da en iyi dönemini geçiren Sosa, 2022’ye kadar Bordo-Mavili formayı giymeye devam edecek. Yıllık ücreti 3 milyon 240 bin Euro olan Sosa ile aynı rakam üzerinden el sıkışıldığı öğrenildi.

Fanatik gazetesinin haberine göre, 3.2 milyon euronun dışında Sosa’ya herhangi bir maç başı ücret ödenmeyecek. Bu rakam, aynı zamanda Trabzonspor’da tavan ücret kabul edilecek. Mevcut kadroda sadece Daniel Sturridge, Sosa’dan fazla kazanıyor. O da imza parası ile birlikte yıllık 3.5 milyon euro alıyor.

Bordo mavili yönetim, kısa zaman içinde Sosa’nın sözleşmesiyle ilgili resmi açıklamayı yapmaya hazırlanıyor. Sadece Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun değil, hocası Ünal Karaman’ın da, “Performansıyla gurur duyuyorum” dediği tecrübeli oyuncu,, 2022’ye kadar kaptanlık pazubandını takmayı sürdürecek.

2017-2018 sezonunun devre arasında Milan’dan transfer edilen Sosa, bugüne kadar Trabzonspor formasıyla 74 resmi maça çıktı. Bu karşılaşmaların 65’inde 11’de olan Arjantinli maestro, 8 gol atarken, 10 da asist yaptı. Tangocu bu sezon ise sakatlıklardan dolayı sıkıntı çeken Fırtına’da tek bir lig maçı bile kaçırmadı.