Juventus Sportif Direktörü Fabio Paratici, kulüplerin yeni transfer modelini açıkladı

Juventus Sportif Direktörü Fabio Paratici, kulüplerin yeni transfer modelini açıkladı
Juventus Sportif Direktörü Fabio Paratici, korona virüs salgının ardından büyük yara alması beklenen futbol kulüplerinin transfer politikalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Dünyayı etkisi altınan alan korona virüs, özellikle futbolu kilit hale getirmişti. Dünyanın hemen hemen her yerindeki futbol müsabakaları ya iptal edildi ya da ileri bir tarihe alındı. 

Korona virüs salgınından sonra futbol piyasasının alacağı yeni şekilde hakkında konuşan Juventus Sportif Direktörü Fabio Paratici, koronavirüs salgını sebebiyle kulüplerin para harcamak yerine transfer yapmak için takas yöntemine dönebileceğini söyledi.

"FUTBOL EKONOMİSİ DERİNDEN ETKİLENDİ" 

Tuttospor'a konuşan Paratici, virüs nedeniyle hayatın durduğu tüm ülkelerde futbol ekonomisinin derinden etkilendiğini kulüplerin en büyük gider kalemi olan transfer harcamalarının takas yöntemine evrileceğini iddia etti. Paratici açıklamasında, "Futbolu NBA'e yaklaştıracak bir durumla karşı karşıya kalabiliriz. Önümüzdeki dönemde bir çok takas anlaşması olacağını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

"BONSERVİS FİYATLARI DÜŞECEKTİR" 

Daha önce de Inter CEO'su Beppe Marotta benzer şekilde sözler kullanmış ve "Bonservis fiyatlarında genel bir düşüş göreceğiz. Kulüpler kaynaklarını kendilerine kullanabilmek için yeni düzenlemeler yapmak zorunda kalacak. Bu yüzden transfer pazarında takas fırsatları daha fazla göreceğiz"