Juventus taraftarının Mourinho nefreti sürüyor

Juventus taraftarının Mourinho nefreti sürüyor
Şampiyonlar Ligi’nde dün oynanan Juventus-Manchester United mücadelesinin bitiminde Teknik Direktör Jose Mourinho ile Juventus taraftarı arasında gerginlik yaşanmıştı. Bu gerginliğin başlangıcı 12 yıl önce patlayan şike skandalına dayanıyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu dördüncü maçında Juventus'a konuk olan Manchester United, uzun süre 1-0 geride götürdüğü maçı son dakikalarda bulduğu gollerle 2-1 kazanırken maça teknik direktör Jose Mourinho'nun hareketleri damga vurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Portekizli teknik adam, "90 dakika hakarete maruz kaldım. Buraya işimi yapmaya geldim, başka bir şey değil. Kimseyi kırmadım, sadece daha yüksek sesle duymak istediğimi gösterdim. Sizi duyamıyorum dedim, hepsi bu" ifadelerini kullandı.

Mourinho “Muhtemelen bunu yapmamalıydım. Sakin bir kafa ile bunu yapmazdım. Ancak aileme ve Inter'e edilen küfürlere böyle tepki verdim" dedi.

GERGİNLİK 12 YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR

Portekizli teknik adam Mourinho ile Juventus taraftarı arasındaki gerginlik 12 yıl öncesine dayanıyor. Takvimler 2006 yılı mayıs ayını gösterdiğinde Juventus, Seri A’da şike davasında suçlu bulundu ve tarihinde ilk defa Serie C 1’e düştü. Hakemleri ayarladığı tespit edilen Juventus, itirazları sonucunda Serie B’ye çıkarıldı. Yine itirazlar neticesinde 30 puan silinmesi yerine 9 puanları silindi. Aynı zamanda 2005 ve 2006’da kazanılan şampiyonlukları ellerinden alındı.

Bu cezadan sonra Juventus önemli oyuncuları ile yollarını ayırdı.  O dönem Juventus’un önemli oyuncusu İbrahimovic  İnter’e  transfer oldu. O sezonu Mancini ile İtalya Ligi şampiyonu olarak tamamlayan Inter sezon sonu göreve Mourinho’yu göreve getirdi.

Mourinho ilk geldiği günden son güne kadar artık  İtalya futbolunun yeni gücünün Inter ve kendisinin olduğunu ve Juventus’un kendilerinin rakibi olamayacağını dile getirmişti. Bu dönemde Mouriho, Inter'in başında kaldığı sürede  2 İtalya Ligi şampiyonluğu, 3 İtalya Süper kupası, 2009 -2010 sezonunda ise Inter ile Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunu kazandı.

Bu süreçte Calciopoli skandalı nedeniyle  hep  Mouriho‘lu İnter’in arkasında  kalan Juventus  taraftarı, Inter’e ve Mourinho  nefret duymaya başlar. Kendilerinin küme düşürüldüğünde   önemli oyuncuları  Inter’e gitmesi  ve Mourinho’nun  bu süreçteki tavrı Torino  ekibinin taraftarlarını öfke ile  karşılamasına sebep oldu.

2010 2011 sezonu başında Mourinho Inter’den ayrılıp Real Madrid’e geçtikten sorna Juventus, 8 sezonda 7 şampiyonluk elde edip İtalya futboluna damga vurdu.

İlgili Haberler