Kabil'de intihar saldırısı! Çok sayıda ölü var

Kabil'de intihar saldırısı! Çok sayıda ölü var
Afganistan'ın başkenti Kabil'de çok büyük bir patlama yaşandı. Patlamanın, Devlet İstihbarat Merkezi'ne yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısı sonucu gerçekleştiği belirtiliyor.

CNN, patlamanın ABD Büyükelçiliği yakınlarında gerçekleştiğini duyurdu. Reuters, Büyükelçilik Kompleksi'nden sirenlerin yükseldiğini aktardı.

AFP, patlamanın sabah saatlerinde Kabil'in merkezinde gerçekleştiğini yazdı. 

Bir polis yetkilisi, Fransız haber ajansına yaptığı açıklamada, patlamanın bazı askeri tesislerin yakınlarında, çok kalabalık bir muhitte yaşandığını söyledi. 

ABD Elçiliği ve NATO Komutanlığı'ndan yapılan açıklamalarda, patlamadan etkilenmedikleri belirtildi.

İÇİŞLERİ: İNTİHAR SALDIRISI

Associated Press'in haberine göre; İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sedik Sedikki, patlamanın intihar saldırısından kaynaklandığını belirterek, olay yerinin güvenlik güçleri tarafından çevrildiğini söyledi.

Reuters'a konuşan görgü tanıkları ve yetkililer de bazı bakanlıkların, güvenlik kurumlarının ve ABD Büyükelçiliği'nin bulunduğu patlama bölgesinden dumanların yükseldiğini aktardı. Öte yandan, patlamadan yarım saati aşkın bir süre sonra, bölgede silah seslerinin duyulduğu bildirildi. 

GANİ: BİRÇOK VATANDAŞIMIZ ŞEHİT DÜŞTÜ

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ve yaralıların bulunduğunu açıklayan Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, saldırının Afganistan güvenlik güçlerini hedef aldığını söyledi. Gani açıklamasında, "Kabil'in Puli Mahmud Han semtinde birçok vatandaşımızın şehit düştüğü ve yaralandığı terör saldırısını en güçlü ifadeyle kınıyoruz" dedi.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit, saldırıyı üstlendi.

TALİBAN GEÇEN HAFTA AÇIKLADI

Afganistan'da hükümetin müzakereleri ve barış görüşmelerini yeniden başlatma çabalarına karşın Taliban, geçen hafta, 'bahar harekâtını' başlattıklarını açıklamıştı.

Taliban'ın açıklamasında, "Düşman mevzilerine büyük çaplı operasyonlar düzenlenecek" ifadesi yer alıyordu.