Kabine toplantısı sonrası yeni normalleşme adımları belli oldu: Erdoğan açıkladı

Kabine toplantısı sonrası yeni normalleşme adımları belli oldu: Erdoğan açıkladı
“Okul, dershane, özel kurs, cami, spor salonları, restoran ve barlar ne zaman açılacak” soruları en çok aranan sorular arasında yer alırken Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni normalleşme adımlarını açıkladı. Okullar, camiler, dershaneler, özel kursların açılacağı tarih belli oldu. Detaylar haberimizde….

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan normalleşme planının detaylarını paylaştı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim öğretim yılını sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki Eylül ayında başlayacağını duyurdu.

Üniversitelerle ilgili açıklamayı ise, Yüksek Öğretim Kurumumuz daha önce yaparken, kreşler ve bakımevleri 15 Haziran'da faaliyete geçecek.

CAMİLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Erdoğan, 29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte öncelikle valilikler ve müftülükler tarafından belirlenen şartları uygun camilerden başlayarak camilerimizi ibadete açılacağını söyledi.

RAMAZAN BAYRAMINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Arefe gününden bayramın son gününe kadar 23-26 Mayıs'ta 81 ilin tamamında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 15 il için geçerli olan şehirler arası seyahat kısıtlaması, 15 gün süreyle uzatıldı. 24 Mayıs Pazar saat 14.00 ile 20.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız sokağa çıkabilecek.