Kabus gecesi. Çatılar uçtu duraklar devrildi araçlar zarar gördü

Kabus gecesi. Çatılar uçtu duraklar devrildi araçlar zarar gördü
Sivas'ta şiddetli rüzgar nedeniyle çatıların uçması sonucu çok sayıda araç hasar gördü. Ankara'da da etkili olan şiddetli fırtına, yıkıma neden oldu. Fırtınada camilerin minareleri yıkıldı veya hasar gördü. Evlerin ve ahırların çatıları uçtu. Yozgat'ta şiddetli rüzgar nedeniyle zor anlar yaşandı.

Sivas''ta akşam saatlerinde şiddetli rüzgar ve sağanak etkili oldu. Kuvvetli rüzgar, Danışmentgazi Mahallesi TOKİ konutlarında 2 binanın çatısına zarar verdi.

ÇATILAR ARAŞLARIN ÜSTÜNE DÜŞTÜ

Rüzgarın etkisiyle yerinden sökülen çatılardan kopan parçalar, TOKİ konutlarının önünde park halindeki bazı araçların üzerine düşerek hasara yol açtı. Ulu Cami mevkisinde de bir apartmanın çatısından kopan sac parçaları yola savruldu.

KAMU KURUMLARI DA ZARAR GÖRDÜ

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin çatısı da şiddetli rüzgar nedeniyle uçarak karşı tarafında bulunan İl Tarım ve Orman Müdürlüğündeki konukevinin bahçesine ve bina duvarının bir kısmına zarar verdi.

ELEKTRİK HATLARI KOPTU

Şiddetli rüzgar, Şarkışla ilçesinde de binaların çatılarını uçurdu. Çatılar, 2. etap TOKİ evlerinin önünde bulunan araçlara hasar verdi, elektrik nakil hatlarının kopmasına neden oldu.
Şarkışla Kaymakamı Necati Aktan, "4 mahallemizde ve 6 köyümüzde çatıların uçması ve ağaçların devrilmesi neticesinde hasarlar meydana gelmiştir. Hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada, "Akşam saatlerinde meydana gelen şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle ilimiz genelinde 31 araçta, 36 bina çatısında, 4 otobüs durağında, 3 elektrik hattında ve 6 iş yerinde zarar meydana gelmiştir" denildi.

ANKARA''DA FIRTINA YIKIMA NEDEN OLDU

Başkent''te akşamüzeri saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına, hayatı felç etti. Şereflikoçhisar, Evren, Gölbaşı gibi güney ilçelerde yaşanan fırtına, yıkıma neden oldu. Rüzgarla birlikte yer yer kum fırtınası da yaşandı. Şereflikoçhisar''da fırtına nedeniyle binaların ve ahırların çatıları uçtu. Hacıenbiya Mahallesi Camii''nin minaresinin kubbesi, fırtınaya dayanamayıp hasar gördü. Minarenin metal kubbesi yerinden sökülerek eğildi. Evren ilçesinde ise Altunbaşak Mahallesi Camii''nin minaresi tamamen yıkıldı.  Yaşanan olaylarda can kaybı yaşanmazken, maddi hasarlar meydana geldi.

YOZGAT''TA KİREMİTLER KOPTU 

Yozgat''ın Akdağmadeni ilçesinde şiddetli rüzgar nedeniyle uçan çatılardan kopan kiremit ve keresteler çevreye yayıldı. Çatılardan kopan parçalar, 20 otomobile hasar verdi.
Yozgat''ta akşam saatlerinde sağanak yağmurla birlikte şiddetli rüzgar rüzgar etkili oldu. Akdağmadeni ilçesi Seyrantepe Mahallesi''nde 3 binanın çatısı uçtu. Çatıdan kopan kereste ve yalıtım malzemeleri park halindeki otomobillerin üzerine düştü. Yaklaşık 20 otomobilin hasar gördüğü Akdağmadeni ilçesinde belediye ekipleri, hasar tespit ve temizlik çalışması başlattı.


İlgili Haberler