Kaçacak delik arayan başbakan!

Kaçacak delik arayan başbakan!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Giresun''da yaptığı konuşmada "Artan vaka sayıları konusunda Sağlık Bakanınız olarak yüksek sesle söylüyorum. Endişe etmeyiniz. Hastalık eski günlerindeki gücünde değil. Grip olan vatandaşlarımızın sayısını günlük olarak ilan etsek benzer manzaralarla karşılaşırız. Gripten kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısını günlük olarak açıklasak salgından farklı olmadığını göreceğiz. Müsterih olunuz." dedi.

***

Peki ama hastalık eski gücünde değilse, sizin tabirinizle iki doz aşı yapılma oranı yüzde 84.37 iken günlük can kaybı neden 174?

Hindistan''da son 24 saatte 234 bin 281 yeni vaka var. Günlük ölü sayısı ise 893... Gripse, ölü sayısı neden artıyor?

Fatma Girik''in veya tam dört doz aşılı olan Prof. Dr. Bülent Tırnaksız''ın kaybında olduğu gibi ölenler neden hep aşılı? Yahut aşılılar niye ölüyor? Aşı denilen sıvıyı üreten Uğur Şahin, "artık korumuyor" dediği halde beşinci doz aşıya neden geçtiniz?

Önce "hastalanmayı önlüyor" diyordunuz, sonra "hastaneye yatışı önlüyor" dediniz, sonra "hastaneye yatsanız bile yoğun bakıma düşmüyorsunuz" dediniz, o da geçersiz olunca "yoğun bakıma yatsanız bile ölmüyorsunuz" dediniz! Günde 174 kişi neden ölüyor öyleyse?

Neden bile bile her gün yanlış veriler vererek, kısıtlamalara giderek halkı, hiçbir koruma sağlamayan sıvılara mecbur ettiniz? 

***

BBC bile "Aşı geliştirenlerin başlıca amacı asla enfeksiyonun kendisini durdurmak olmadı. Virüsü vücuda daha zararsız hale getirmeyi amaçladılar." diye dönüş yapmaya çalışıyor? Yalan... Aşı geliştirdiğini iddia edenlerle birlikte, "tam bağışıklık sağlıyor" diyorlardı.

Şimdi "Ölenlerin başka hastalıkları vardı"ya sığınanlar da var...

Hidroksiklorokin denediniz, sonra yasakladınız, yüksek dozda Favipiravir denediniz, sonra bir faydası olmadığı açıklandı ama zararları üstünde duran olmadı. Oysa günde 16 hapı, ancak intihar etmek isteyenler kullanabilirdi... Bir tanesi bile bağışıklık sistemine zarar veren antibiyotiği avuç avuç, insanlara içirdiniz. Bünyesi sağlam olanlar ağır böbrek hasarıyla kurtuldu, ölenlerin aşırı ilaç kullanımından ölüp ölmediğine dair tek bir araştırma yok! Çünkü herhangi bir tıbbi konuda araştırma yapmayı bakanlık iznine bağladınız... Yani tehlikeli köpekleri sokağa saldınız ama taşları bağladınız!

Şimdi doktorlar, pozitif vakalara aspirin yazıp, "beslenmenize dikkat edin" diye gönderiyor.

Yahu bütün bu yapılanların bilimle, akılla, mantıkla bağdaşır bir yanı var mı?

***

Biz süreç boyunca uyardık. Aşı konusunda uzman dünyaca ünlü virologların görüşlerini paylaştık, Karekodlu Vatandaş diye kitabını yazdık, yetmedi! Şimdi günde 174 ölü varken, "Bu bir griptir. Gripten ölenler de aynı sayıdaydı" diyorsunuz. Öyleyse neden 2020 ve 2021 ölüm istatistiklerini açıklamıyorsunuz.

Elon Musk ise "Halkı yeterince korkutursanız, özgürlüğün kaldırılmasını talep ederler. Bu tiranlığa giden yol" diyor ve BM''nin neden "2020 dünya ölüm oranlarını yayımlamadığını" da sorguluyor.

BM de ölüm istatistiklerini gizliyor yani.

Bu arada testiniz geçersiz, maskeniz virüsten korumuyor ama hâlâ bu dayatmalara devam ediyorsunuz? Hâlâ uçakta HES kodu istiyorsunuz, aşı kartı veya test istiyorsunuz?

Bakınız, Kanada Başbakanı, 50 bin kamyoncuyla birlikte, 1.5 milyon insan başkente doğru yürüyünce saklanacak delik aramaya başladı. Ailesiyle birlikte bilinmeyen bir yere götürüldü.

Bu yalan fırtınası süreci, "hastalık normal gribe döndü" diye kapatılamaz... Türkiye''de 84 bin 445 kişinin ölümü, ekonomik ve sosyal hayatın felç edilmesi söz konusu... Bunun bir faturası çıkacak elbette...

Yazarın Diğer Yazıları