Kadıköy Belediyesi ve sanatçılar arasında festival krizi: Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'ndan Yeniçağ'a açıklama

Kadıköy Belediyesi ve sanatçılar arasında festival krizi: Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'ndan Yeniçağ'a açıklama
Kadıköy Belediyesi her yıl Özgürlük Parkı’nda düzenlediği festivalle ilgili sanatçılar ve belediye arasında kriz çıktı. Bazı sanatçılar programa alınmadıkları nedeniyle tepki verirken Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı Yeniçağ’a açıklamalarda bulunarak sanatçıların tepkilerine anlam veremediğini söyledi.

Erman Çimen / YENİÇAĞ İSTANBUL  – Kadıköy Belediyesi, sanat dünyasına destek olabilmek amacıyla ‘Sanat Parkta’ başlığı altında yaklaşık iki ay sürecek bir konser ve tiyatro etkinliğine başlıyor. Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da 4 Ağustos’ta başlayacak etkinlikler 27 Eylül tarihine kadar devam edecek. Toplam 32 tiyatro oyunu sahnelenecek, 21 konser verilecek.

Kadıköy Belediyesi her yıl Özgürlük Parkı’nda düzenlediği ücretsiz festivali, bu yıl salgın sürecinden etkilenen sanatçılara destek olmak için biletli yapmaya karar verdi.

Nilgün Belgün, Sumru Yavrucuk gibi sanatçıların festivale katılım başvuruları kabul edilmezken, başvurusu kabul edilen Ali Poyrazoğlu ve Behzat Uygur da meslektaşlarının uğradığı tavır nedeniyle etkinliğe katılmayacaklarını bildirdi.

NİLGÜN BELGÜN’ÜN BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

Başvurusu reddedilen Nilgün Belgün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepkisini şöyle dile getirdi:

nilgun-001.jpg

ALİ POYRAZOĞLU VE BEHZAT UYGUR ÇEKİLDİ

Festival programına başvurusu kabul edilen Ali Poyrazoğlu ve Behzat Uygur, sosyal medya hesabından  etkinlikten çekildiklerini belirterek “Kadıköy Belediyesi tarafından organize edilen Sanat Park’ta etkinliğine yaptığımız başvuruya olumlu cevap almamıza rağmen, organizasyon sürecinde birçok meslektaşımızı derinden üzen tavır ve verilen kararlardaki gayrı şeffaf görüntü sebebiyle, etkinlikte yer alamayacağımızı üzülerek duyuruyoruz.” ifadelerini kullandı

poyrazoglu.jpg

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANI’NDAN YENİÇAĞ’A AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak ulaştığımız Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, sanatçıların verdiği tepkiye anlam veremediklerini belirterek programda herhangi bir değişiklik olmayacağını söyledi.

serdil-dara-odabasi-kadikoy.jpg

“TEŞEKKÜR ETMELERİ GEREKİRKEN…”

Belediye olarak yaptıkları resmi açıklamanın arkasında olduklarını belirten Başkan Odabaşı Yeniçağ’a yaptığı değerlendirmede; ‘Niye bu kadar tartışmalı bir ortam yaratmaya çalıştılar anlamadım. Çünkü bu festivali 18 yıldır her sene bu usullerle yapıyoruz. Bu sene sadece özel bir durum var biliyorsunuz salgın nedeniyle. Bizden başka yapan da yok, teşekkür edilmesi gerekirken böyle tepkiler veriliyor. Sanatçılarımızın kendi takdirleridir. Ben belediyemiz tarafından yapılan resmi açıklamanın arkasındayım. Programlar yapıldı, biletler satışa çıktı. Programda hiçbir değişiklik olmayacak…’ ifadelerini kullandı.

İşte belediyenin o açıklaması:

kadikoy-belediye.jpg

İlgili Haberler