Kadıköy’ün ünlü pasajında dramatik sahne. Öldüler de ağlayanları yok

Kadıköy’ün ünlü pasajında dramatik sahne. Öldüler de ağlayanları yok
Korona virüs salgını ve beraberinde gelen kısıtlamalar esnafın kabusu olmaya devam ediyor. Bunun son örneklerinden biri de Kadıköy’ün simgesi haline gelen Akmar Pasajı’nda yaşanıyor. Kitapçıların doldurduğu pasajdaki onlarca dükkan siftah yapmadan kepenk kapatırken, kiralarını ödeyemeyen esnaf ile mülk sahibi mahkemelik olma aşamasına geldiler. Bir dönem yürümekte güçlük çekilen pasajın boş hali dikkat çekiyor.

İstanbul’da kitabın ilk adreslerinden biri olan Kadıköy’ün ünlü Akmar Pasajı’nda esnaf zor günler geçiriyor. Bir dönem kalabalıktan insanların yürümekte bile güçlük çektiği pasajda işyerleri bulunan esnaf çoğu gün siftah yapmadan evinin yolunu tutuyor.

Ortalama kiranın 3 bin 500 liradan başladığı pasajda esnaf artık isyan etme noktasına geldi. Personel giderleriyle birlikte elektrik ve telefon fatura masraflarına kiranın da eklenmesiyle darboğaza düşen esnaf ne yapacağını kara kara düşünmeye başladı.

Korona kısıtlamalarından sonra Akmar Pasajı’nda adeta in cin top oynuyor. Günlük masraflarını bile çıkaramayan pasaj esnafı kirasını ödeyemeyince bir kötü haber de mal sahiplerinden geldi. Mülk sahipleri kira bedellerinin ödenmemesi durumda yasal yolları başvuracaklarını söylediler.

İşte Akmar Pasajı’nın korona öncesi ve sonrası görüntüleri: