Kastamonu’da korkunç gerçek. “Hep kıyıya vurmuş cesetler var şu an”

Kastamonu’da korkunç gerçek. “Hep kıyıya vurmuş cesetler var şu an”
Kastamonu Bozkurt’ta son zamanların en büyük sel felaketi yaşandı. Kastamonu’da can kaybı 25’e yükselirken Bozkurt’ta sele kapılan birçok vatandaşın cesetlerinin kıyıya vurduğu görüntülendi.

Kastamonu’da korkunç gerçek

Kastamonu ve Sinop’ta yaşanan sel felaketinde can kaybı 27’ye yükseldi.

Öte yandan Kastamonu Bozkurt ilçesinden kabus gibi görüntüler geldi.

Sel sularına kapılarak hayatını kaybeden vatandaşların Karadeniz kıyılarına vurduğu görüntülendi.

Sosyal medyada gündeme gelen videoda görüntüleri çeken bir kadının göz yaşları içinde bulunduğu yerden 5 ceset sayabildiğini anlatıyor.

AFAD''DAN AÇIKLAMA

AFAD''dan Batı Karadeniz''deki sele ilişkin yapılan açıklamada, tüm kurumların, personel ve araç desteğiyle tahliye, arama kurtarma ve müdahale çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Sel nedeniyle Kastamonu''da 25, Sinop''ta 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bartın''da kaybolan bir vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir." bilgisine yer verildi.

Bartın''ın Ulus Akörensöküler köyünde kaybolan kişiyi arama çalışmalarının AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri ile UMKE personelince sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, Sinop''un Ayancık ve Kastamonu''nun Bozkurt ilçelerinde arama ve kurtarma ekiplerince çalışmalara devam edildiği anlatıldı.

Türk Kızılaya ait 217 personel/gönüllü, 9 ikram aracı ve 42 aracın bölgede bulunduğu, sıcak yemek dağıtımının yapıldığı ifade edilen açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığınca Sinop''a 1 mobil mutfak tırı sevk edildiği, afetzedeler için yemek pişirme ve dağıtım hizmetine başlandığı kaydedildi.

Açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Kastamonu''ya bir mobil mutfak tırının sevk edildiği bildirildi.

AFAD tarafından Kastamonu''ya 5 milyon lira, Sinop''a 3 milyon lira, Bartın''a ise 2 milyon lira acil yardım ödeneğinin gönderildiği hatırlatılan açıklamada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından ise Kastamonu''ya 5 milyon lira, Sinop''a 3 milyon lira, Bartın''a da 2 milyon lira ödenek gönderildiği, böylece bölgelere toplam 20 milyon lira ödenek gönderildiği belirtildi.

İlgili Haberler