Kadına şiddete en güzel isyan. Paylaşım rekoru kırdı

Kadına şiddete en güzel isyan. Paylaşım rekoru kırdı
1 Ocak-15 Kasım 2021 arasında 251 kadın cinayeti işlendi! Kadına yönelik şiddet protestoları devam ediyor. Sosyal medyada kadının anne ve eş olduğunu hatırlatarak 'saygı' duyulması gereken insanlar olduğunu vurgulayan 'kadına ve şiddete hayır, sevgiye ve hoşgörüye evet' görüntüsü paylaşım rekoru kırdı.

25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında vatandaşlar ''kadına şiddet''e sokak protestoları ve sosyal medya paylaşımları ile isyan etmeye devam ediyor.

Kadına şiddete dikkat çekmek maksadıyla sosyal medyada paylaşılan;
"Sana ruh üflendiğinde bir kadının karnındasın. Ağladığında bir kadının kucağındasın. Aşık olduğunda bir kadının kalbindesin. Ona güzel davran" yazısı paylaşım rekoru kırdı.

İşte o paylaşım;

Savcıdan DERS niteliğinde yazı;

25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü olan 25 Kasım''da İstanbul''da Kadıköy-Tavşantepe metrosunun Bostancı durağında dün eli bıçaklı bir saldırgan, kadınları bıçakla tehdit etmiş; kadın savcı metro saldırganını tutuklamaya sevk ettiği yazısındaki şu sözler dikkat çekmişti.

"Kent yaşamında insanların topluca bir anda bulundukları etkinlik alanları, rekreasyon alanları, toplu taşıma araçları ve durakları ile buna benzer yerlerin kişilerin can, mal ve cinsel güvenlikleri açısından daha emin mahaller olduğu kabul edilir. Bu yerleşik sosyal kabul ile şüphelinin eyleminin yalnızca tartıştığı müştekilere yönelik değil o anda trende ve platformda bulunan yolcuların, hatta tüm kadınların özgürce yaşama, sokakta bulunma ve hayatlarına devam etme haklarına saldırıdır.

Sokaklar, metrolar, korku dolu değil; güven dolu olmalıdır. Şiddet ise önce dilde başlar sonrasında eyleme döner. Olayda en çok dikkat çeken şeylerden biri de şüphelinin küfürleridir. Küfür, şiddettir. Şiddeti yasaları uygulayarak engelleyebiliriz. Kadınların yaşam hakkına sahip çıkmak ve kız çocuklarına güvenli bir gelecek bırakmak tüm toplumun asli görevidir. Bireylerin toplum yaşamının akışına duydukları güvenin örselenmesi ceza, adalet sistemi ve sosyal açıdan onarılması güç zararlara yol açacaktır"

İstanbul sözleşmesi nedir?

Sözleşmenin beş temel ilkesi; kadına yönelik her türlü şiddetin ve ev içi şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması, suçların kovuşturulması, suçluların cezalandırılması ve kadına karşı şiddet ile mücadele alanında bütüncül, eş güdümlü ve etkili işbirliği içeren politikaların hayata geçirilmesidir.

Türkiye Mart ayı itibariyle Resmi Gazete''de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstanbul Sözleşmesi''nden çekildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı''ndan yapılan açıklamada, "Başlangıçta kadın haklarının güçlendirilmesini teşvik etmeyi amaçlayan İstanbul Sözleşmesi, Türkiye’nin toplumsal ve ailevi değerleriyle bağdaşmayan eşcinselliği normalleştirmeye çalışan bir kesim tarafından manipüle edilmiştir. Türkiye’nin sözleşmeden çekilme kararı alması da bu nedene dayanmaktadır" denilmişti.

Çekilme kararı halen tepki görmeye devam ediyor.

İlgili Haberler