Diyanet canlı yayında taytı ve pantolonu hedef aldı. Kadınlara "et" diyen imama sahip çıktı

Diyanet canlı yayında taytı ve pantolonu hedef aldı. Kadınlara "et" diyen imama sahip çıktı
"Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor" sözleri ile gündeme gelen İmam Halil Konakcı'ya Diyanet sahip çıktı. Tayt ve pantolonu hedef alan Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi İdris Bozkurt, kadınlara "sokağa çıkmayın" çağrısında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kanalı olan Diyanet TV''de 13 Ağustos tarihinde, “Doğru tesettür nasıl olmalı” konusu işlendi. Programın konuğu olan Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi İdris Bozkurt, söz konusu soruya "Sokaklar kasap dükkânı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor. Bu kadınların başında yok mu adamları, abileri, babaları, kocaları?" diye yanıt vererek tepkilerin odağındaki imam Halil Konakcı''ya sahip çıktı.

Pantolonu hedef alan Bozkurt, "Yabancı kişilere karşı el, yüz ve ayak dışındaki yerlerin vücut hatlarını belli etmeyecek ve teni göstermeyecek şekilde kapatılması” gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet''ten Sefa Uyar''ın haberine göre Bozkurt, “Tenini göstermeyecek şekilde şeffaf olmaması lazım. Hepimiz kabul edelim, tayt gibi pantolon dediğimiz şeyler, daracık şeyler oluyor. Hele hele kadınlarımızda... Son zamanlarda da tayt şeklinde pantolonları tasvip etmek, toplumun huzuruna onunla çıkmak tasvip edilir şeyler değil. Dini kuralların ihlalidir. ” ifadelerini kullandı.
 

İlgili Haberler