Kadir Mısıroğlu ve Yavuz Bahadıroğlu'nun kitapları okullara dağıtıldı

Kadir Mısıroğlu ve Yavuz Bahadıroğlu'nun kitapları okullara dağıtıldı
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan Kadir Mısıroğlu ve Yavuz Bahadıroğlu'nun kitapları okullara dağıtıldı.

Çorum Belediyesi tarafından okullarda açılacak Z- kütüphaneler için ildeki bazı okullara kitap listesi çıkarılarak gönderildi. Hürriyet'ten Gülseven Özkan'ın haberine göre, gönderilen kitaplar arasında Yavuz Bahadıroğlu’nun "Kemalist Yalanlar", "Sunguroğlu II", "Zikir Fikir Şükür", "Can’ın Hatıra Defteri" ile Kadir Mısıroğlu’nun "Yunan Mezalimi", "Lozan Zafer Mi? Hezimet mi?" adlı kitaplarının da yer aldığı öne sürüldü. 

Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettikleri gerekçesiyle savcılık tarafından “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” ile “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan haklarında soruşturma başlatılan Bahadıroğlu ve Mısıroğlu’nun kitaplarının okullarda dağıtılması tepkilere neden oldu.

KİTAPLAR TOPLATILIYOR

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir yetkili tepkilerin ardından açıklamada bulundu. Kitapların toplatıldığı bilgisini veren yetkilinin açıklamaları şöyle:

“Çorum Belediyesi Z-Kütüphaneler kuruyor. Belediyebir firma ile ihale yapmış, dağıtım şirketine bir kitap listesi verilmiş. Şirket listelerde olan bazı kitapları bulamamış. Bunun üzerine dağıtıcı firma listeyi tamamlamak için belediyenin listesinde olmayan kitapları okullara dağıtmış. 16 liseye dağıtılmış. Ancak bu kitaplar toplatılıyor."

İlgili Haberler