Kadir Özcan'ın Paşa'sı

Kasımpaşa 40 yıllık bir aradan sonra Süper Lige yükseldi. Başbakan’ın semtinin takımı olması nedeniyle kimilerine göre ayrıcalıklı.. Destek gördüğü söyleniyor. Ama kazın ayağı hiç de öyle değil. Teknik direktörleri Kadir Özcan önceki hafta istifa etti. Tek nedeni de ekonomik. Bir yere kadar dayanabildi Özcan.. Daha fazla dayanamadı, sevgi bir yere kadar. Futbolcu profesyonel.. Parasını verirsen oynar. Futbolcusunun karşısında daha fazla ezilmek istemedi hoca ve ayrılmak zorunda kaldı.
Efsane Trabzonspor’un önemli oyuncularından biri olan Kadir Özcan, çok sıkıntılı günlerden geçti ama ayakta kalmasını bildi. Futbola döndü ve Kasımpaşa’ya teknik direktör oldu. Merdivenleri birer birer çıkarak Paşa’yı Süper Lige taşımayı başardı. İyi bir kadro kurdu. Özellikle yabancı oyuncu konusunda isabetli seçim yaptı. Futbolcusu ile iyi bir diyalog kurdu, futbolcular onu o da futbolcularını sevdi. Takım ruhunu oluşturdu, birlik ve beraberliği sağladı. Kasımpaşa’yı Kendisinin de forma giydiği o ilk döneme benzetiyordu. Söz ettiği dönemlerdeki Trabzonspor’ nasıl bir Trabzonspor vardı? O dönem Türkiye’de bir Trabzonspor fenomeni vardı. Trabzonspor kadrosu genelde Trabzon ya da Karadeniz kökenli oyunculardan oluşuyordu. Birlik, beraberlik sağlanmış, takım ruhu gelişmiş, destek ve güven sonsuzdu. Olanaklar kısıtlıydı ama en iyisini vermenin gayreti içindeki futbolcular yıllarca takımlarını şampiyonluğa taşıdılar. Büyük başarılara imza attılar..
Oysa bugünkü Trabzonspor, her sezon  şampiyonluk parolasıyla yola çıkıyor, ama bir kaç hafta sonra yarıştan uzaklaşıyor. Aradan tam 23 yıl geçti hep aynı şeyler yapılıyor. Oysa Kadir Özcan’ın söylediklerine biraz kulak verilmeli.. Arızanın nerede olduğunu gösteriyor başarılı hoca...

Yazarın Diğer Yazıları