Kafadan kontak dergi: 46buçuk 

Kafadan kontak dergi: 46buçuk 
Aylık dergi 46buçuk, ocak ayında çıkardığı ilk sayısıyla okuyuculara 'merhaba' dedi.

Dergi kapak resmine merhum Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman'ın portresini koyarken, "İnsan aklını yüceltmek için delirmek zorundadır" ifadeleri kullanıldı.

Başlangıç yazısında "insanlık ne çektiyse, söz ettiklerinden çok emin olduğunu söyleyenlerden çekti" denilirken, dergi; genç ve farklı yaşam görüşlerine sahip olan kadrosu ve sokağın nabzını sorgulay(t)arak tutma amacını güden yayın politikasıyla hem yayın dünyasında özgünlüğü yakalayacağına hem de birey ve toplum ruhuna iyi geleceğine dair intiba yaratıyor.

Burak Kılıçaslan'ın imtiyaz sahibi olduğu derginin genel koordinatörü Cemil Uçar, yazı işleri müdürü ise Mehmet Ali Kurtçu. Cemil Uçar, şöyle diyor: "Hepimiz konuşmaya, yazmaya başlamadan önce güzel ülkemizde, yüzlerce parantezi yanımızda taşıma, parantezlerle yaşama zorunluluğundan kaynaklanıyor. Ne de olsa memleketimizde hiçbirimiz kabahati kendi üzerimize alma cesaretinde bulunamayız. Mutlaka kendi dışımızda nedenler vardır. Bu anlamda '46 buçuk'a bir parantez diyebiliriz zannediyorum"