Kaftancıoğlu tören alanını terk etti. Taksim'de çelenk gerginliği

Kaftancıoğlu tören alanını terk etti. Taksim'de çelenk gerginliği
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı önündeki törende AKP çelenginin alana önceden alınmasına tepki gösterdi.

AA- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi. İstanbul Valisi

Ali Yerlikaya, milletvekilleri, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever'in de hazır bulunduğu törene CHP adına da İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul milletvekilleri Yüksel Mansur Kılınç ve Sezgin Tanrıkulu ile İBB Başkan Vekili Hüseyin Aksu katıldı.

İstanbul Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın çelenk sunumlarıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasıyla sona erdi.

KAFTANCIOĞLU TÖREN ALANINI TERK ETTİ

Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajının okunması sırasında propaganda bölümüne gelince tören alanından ayrılarak, alan dışında bekleyen partililerin yanına geçti.

Parti çelenginin sunulması için resmi törenin bitişini polis barikatının arkasında bekleyen Kaftancıoğlu, AKP çelenginin tören alanına önceden alınmasına tepki gösterdi.

Kaftancıoğlu, güvenlik görevlilerine "Bütün çelenkler alanın dışında bekletilirken bir siyasi parti çelenginin nasıl içeriye alındığının açıklamasını ve gereğini yapmak durumundasınız. Eşitlik gereği ya bütün siyasi partilerin çelenklerini içeri almak ya da AKP’nin çelengini dışarıya çıkarmak zorundasınız" dedi.

İlgili Haberler