Kağıt toplayıcısı değil bu bir profesör. Bu şehir profesör Mehmet Kavukçu'yu konuşuyor

Kağıt toplayıcısı değil bu bir profesör. Bu şehir profesör Mehmet Kavukçu'yu konuşuyor
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, son zamanlarda artan orman yangınlarına dikkat çekmek için çok ilginç bir eyleme imza attı. Vatandaşların şaşkın bakışları altında sırtında yanan bir ağaçla yürüyen profesör daha sonra yanan ağacı kent merkezinde bir parka dikti.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, yurt genelinde son günlerde meydana gelen insan kaynaklı orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla kent merkezinde yine ilginç bir eylem gerçekleştirdi.

yenicag-profesor-2-001.jpg

Geçtiğimiz günlerde merkeze bağlı Bahçeliköy yakınlarında çıkan orman yangınında zarar gören ormanlık alandan zarar görmüş bir ağacı Cumhuriyet Meydanı’nda sırtına alan profesör Ordu Caddesi vatandaşların şaşkın bakışları altında dakikalarca yürüdü.

yenicag-profesor-7-001.jpg

Yaklaşık bir saat süren yürüyüşün ardından kent merkezine taşıdığı ağaçların üzerinde bir süre sessizce oturdu. Çevresinde biriken kalabalık Kavukçu’nun eylemini meraklı gözlerle izledi.

yenicag-profesor-4-001.jpg

"SIK SIK DÜŞÜNMELERİNİ İSTEDİM"

Daha sonra vatandaşların orman yangınlarının zararlarını yakından görebilmesi için yanmış ağacı parka diken Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, orman yangınlarının verdiği zararı insanlara yakından göstermek amacıyla böyle bir eylem gerçekleştirdiğini ifade etti.

yenicag-profesor-6-001.jpg

Kavukçu sözlerine şöyle sürdürdü: "Meydana gelen zararların görsel görüntüleriyle vatandaşların sık sık düşünmelerini istedim. Bu yangınlar insan kaynaklı, kimi zaman ihmalkarlık, kimi zaman umursamazlık, kimi zamanda terör amaçlı. İster terör amaçlı olsun, isterse farkında olmadan olsun. Yok olan doğa, insanlar ve geleceğimiz. Özellikle çocuklarımızın geleceğidir" 

yenicag-profesor-10.jpg

 

(Kaynak: DHA)