Kahramanlarımız son yolculuğa böyle uğurlandılar

Kahramanlarımız son yolculuğa böyle uğurlandılar
Hakkari, Mardin ve Tel Abyad'ta şehit olan askerlerimiz memleketlerinde toprağa verildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit olan piyade er Sezai Eşkioğlu memleketi Erzurum'da, Fırat'ın doğusunda Tel Abyad bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit olan piyade er Sezai Eşkioğlu memleketi Erzurum'da, Fırat'ın doğusunda Tel Abyad bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Sefa Fındık Tokat'ta, Mardin'in Derik ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Önek ise Gaziantep'te toprağa verildi. Ekşioğlu'nu son yolculuğuna 20 bin kişi uğurlarken, acemi birliğinden devresi olan Abdulsamet Kestel, şehit arkadaşının tabutunun başında baygınlık geçirdi.

ŞEHİT ASKERİ, ERZURUM'DA 20 BİN KİŞİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Dün akşam saatlerinde askeri uçakla Erzurum’a getirilen şehit piyade er Sezai Eşkioğlu’nun cenazesi, Mareşal Fevzi Çakmak Hastanesi morguna konuldu. Bu sabah buradan yakınları tarafından alınan şehidin cenazesi, Narmanlı Camii’ne getirildi. Cenazeyle birlikte cami bahçesine gelen şehit askerin annesi Arzu, babası Mustafa ile kardeşleri Ahmet Yavuz (16), Emirhan (10) Azra Eşkioğlu (5) Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü. Şehit oğlunun tabutuna sarılan anne Arzu Eşkioğlu, “Ben evladımın düğününe geldim. Dik duracağım, üzülüp o hainleri sevindirmeyeceğim. 2 oğlum daha var, gerekirse onlarda şehit olsun” derken, baba Mustafa Eşkioğlu ise “Canım yavrum, sana doyamadım” diyerek ağladı.Bir süre cenaze başında bekleyen şehit ailesi daha sonra tören alanında kendileri için kurulan çadıra geçti.

resi1_9756988.jpg

ARKADAŞ ACISINA DAYANAMADI

Cenaze törenine şehit piyade er Sezai Eşkioğlu’nun Altuntepe Mahallesi’ndeki arkadaşı ve Manisa’daki acemi birliğine beraber gittikleri arkadaşı Abdulsamet Kestel de katıldı. Ankara’daki birliğinden izinle törene katılan piyade er Abdulsamet Kestel, şehit arkadaşının tabutunun başında ağladı. Birlikte vatani görevine gittikleri arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Kestel, baygınlık geçirince ambulansla hastaneye götürüldü.

Yaklaşık 20 bin kişi katıldığı cenaze namazında konuşan İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, “Bugün burada Hakkari Şemdinli’de yüce Mevlanın sevdiği kulunu yanına almasına şahitlik ediyoruz. Şehidimiz var, Erzurum Allah katında şehadetimiz var. Öyle diyordu Mehmet Akif, ‘Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber/ Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber.’ Ayeti celilede ise ‘Allah yolunda ölenlerin ölüler olmadığını, bilakis hayatta olduğunu, Allah’ın katında rızıklandırıldıklarını’ haber veriyor bize. Şehidimiz diridir Allah katında. Allah şehadetini kabul eylesin. Ölümlerin engüzeli işte şehitlik mertebesidir. Şehidimiz Sezai Eşkioğlu’na Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Şehitler serdarı Hazreti Hamza ile haşredilsin” dedi.

Öğlen namazının ardından İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın kıldırdığı cenaze namazı sonrası omuzlara alınan şehit askerin Türk bayrağına sarılı tabutu, top arabasına kadar taşındı. ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganlarıyla bir süre top arabasında götürülen şehit piyade er Sezai Eşkioğlu’nun cenazesi, merkez Yakutiye İlçesi Altıntepe Mahallesi’ndeki mezarlığa götürülüp, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

ŞEHİT UZMAN ONBAŞI SEFA FINDIK, TOKAT'TA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şanlıurfa’dan askeri uçakla dün gece Tokat‘a getirilen şehit Fındık’ın  naaşı, Yeşilyurt ilçesi Kuşcu köyündeki babaevine götürülerek burada helallik alındı. Bu sırada şehidin amcası Mustafa Fındık, “Cumhurbaşkanımız yeter ki dik dursun. Biz yanındayız. Cenazeyi defnettikten sonra ben gideceğim yeğenimin yerine.” diyerek ağıt yaktı.

resimid_97569781_9756978.jpg

Fırat’ın doğusunda Tel Abyad bölgesinde gerçekleştirilen keşif gözetleme görevi esnasında PKK/YPG’li teröristlerce açılan tanksavar ve hafif silah ateşi sonucu şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Sefa Fındık Tokat’ta son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin naaşını askerler omuzunda taşırken bir asker gözyaşı döktü.

Şehidin cenazesini, baba ocağının önünde annesi Özgür Fındık, babası İsmail Fındık, dedesi Duran Fındık, kardeşleri Ülkü, Aleyne ve Simge Fındık karşıladı. Türk bayrağına sarılı tabutu karşılayan anne Özgür Fındık, oğlunun fotoğrafını elinden bırakmadı. Dedesi Duran Fındık ise ”Ağlamayacağım onları sevindirmeyeceğim. Ağlamıyorum. Toprağı bol olsun. Kanı kat kat helal olsun yavrumun vatanıma. O köpekleri, kalleşleri sevindirmem. Erkeklerse bu milletin huzuruna çıksınlar” dedi.

Helallik alınmasının ardından cenaze aracına konulan şehidin cenazesi, törenin yapılacağı alana getirildi. Bu sırada yakınları şehidin tabutuna sarıldı. Şehidin babası İsmail Fındık, “Vatan sağ olsun” diyerek oğlunun fotoğrafını öptü. Amcası Mustafa Fındık ise ”Cumhurbaşkanımız yeter ki dik dursun, biz yanındayız. Cenazeyi defnettikten sonra ben gideceğim yerine” dedi.

Cenaze törenine Tokat Valisi Ozan Balcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, AKP Tokat milletvekilleri Özlem Zengin, Mustafa Arslan, Yusuf Beyazıt, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Hasan Koçyiğit, Erzincan 59’uncu Piyade Alay Komutanı Tuğgenaral Aykut Tombul, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kınay, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, ilçe belediye başkanları ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

resimid_97569811_9756981.jpg

Şehidin cenazesi, öğlen namazının ardından İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgi’nin kıldırdığı cenaze namazından sonra, tekbirler eşliğinde cenaze aracına taşındı. Şehit Uzman Onbaşı Sefa Fındık’ın cenazesi, götürüldüğü Kuşçu köyü mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi.

ŞEHİT MUHAMMED ÖNEK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Mardin’in Derik ilçesi kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Önek, memleketi Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Önek’in Türk bayrağına sarılı tabutu babaevinde helallik alınmasının ardından askerlerin omzunda törenin düzenleneceği Nurdağı Hurşit Camisi önüne getirildi.Törene şehidin annesi Pakize, babası Ökkeş ve eşi Bahar Önek, kardeşleri ve yakınlarının yanı sıra AKP Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer ve Ahmet Uzer, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Gaziantep İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez, Nurdağı Kaymakam Vekili olan İslahiye Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ve Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

resimid_97567821_9756782.jpg

Şehidin annesi Pakize Önek, oğlunun tabutunun getirilişi sırasında “Adı güzel Muhammed’im, canım.” diyerek gözyaşı döktü. İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Önek’in naaşı, Hurşit Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi.Şehit Muhammed Önek’in bir çocuk babası ve 5 yıllık uzman çavuş olduğu öğrenildi.Mardin’in Derik ilçesi kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda 1 asker şehit olmuş, 3 terörist etkisiz hale getirilmişti.