Kahramanmaraş'ta HES kodu dönemi

Kahramanmaraş'ta HES kodu dönemi
Kahramanmaraş'ta korona virüs tedbirleri çerçevesinde toplu taşımada HES kodu zorunluluğu getirildiği belirtildi. Belediyeden yapılan açıklamada, 15 Aralık'a kadar 'Kahramankart' ya da kredi kartlarının sistemle eşleştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Kahramanmaraş Belediyesi, korona virüs salgınına karşı yeni tedbirler aldı. Karara göre, toplu taşımalarda HES kodu zorunluluğu getirildiği açıklandı.

Belediyenin, 15 Aralık'a kadar, toplu taşımada kullanılan 'Kahramankart' ya da kredi kartlarının sistemle eşleştirilmesi gerektiği belirtildi.

BELEDİYE ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA YAPTI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığı'nın 'Şehir içi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulaması' genelgesi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararınca, şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların seyahat kartlarını HES kodları ile entegre etmeleri yönünde karar alınmıştır. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli altyapı çalışmalarını tamamladık. Vatandaşlarımız Kahramankart ya da kullandıkları temassız kredi kartlarını Büyükşehir Belediyemiz internet sitesi https://kahramanmaras.bel.tr/ ya da https://www.kahramankart.com.tr/ üzerinden basit bir şekilde HES kodları ile eşleştirebilmektedir. Bu sistemle temaslı vatandaşların ulaşım kartları, izolasyon süreleri boyunca otomatik askıya alınacaktır. HES kodu ile Kahramankart eşleştirmesini 15 Aralık Salı gününe kadar tamamlamayan vatandaşlar, genelge gereği toplu taşıma araçlarından yararlanamayacaktır." denildi.