Kahvenin inanılmaz faydası saç için çıkınca uzmanlara vay be dedirtti. Telvesi yine ezberleri bozdu

Kahvenin inanılmaz faydası saç için çıkınca uzmanlara vay be dedirtti. Telvesi yine ezberleri bozdu
Kahvenin kilo vermekten kanserle savaşa, cilt güzelliğinden parkinson hastalığının önlenmesine kadar birçok faydası var. Günlük hayatın vazgeçilmezi olan kahvenin hiç akla gelmeyecek bir faydası daha ortaya çıkınca uzmanlar bile şaşırdı.

Kahve güzel kokusu ve muhteşem tadıyla çoğumuzun vazgeçilmezi. Bir çoğumuz kahve içtikten sonra telvesini atarız oysa o telve günlük hayatta o kadar çok işimize yarar ki. 

SAÇIN DOKUSUNA KATKI VERİYOR

Kahvenin kafein içeriği, tembel sabahlarınıza enerjik bir başlangıç vermek için yeterlidir. Ayrıca, ılımlı olarak tüketilmesi şartıyla, antioksidan özellikleri saç sağlığı üzerinde etkilidir. Kahve çekirdeklerinde bulunan antioksidanlar ve aminoasitler, saçın dokusunu önemli ölçüde güçlendirir. Kahve, vücuttaki kan akışını arttırır, kollajen üretimini tetikler, bu da hem saçlarınız hem de cildiniz için harikalar yaratabilir.

DOĞAL VE ORGANİK BİLEŞENLER

Piyasada saçı daha parlak ve sağlıklı hale getirme iddiasında bulunan birçok marka mevcut, ancak saçınızda doğal, organik bileşenleri kullanmak, kimyasal bazlı olanlardan daha iyi sonuçlar alabilmeniz için her zaman daha iyidir.

KAHVE SAÇ MAKİNESİ BÖYLE YAPILIYOR 

 Türk kahvesi, ekspresso, çözünebilir kahve veya herhangi bir kahve çeşidi olabilir. Yağlı bir saça sahipseniz, kahve saç maskesi yapmak için yalnızca öğütülmüş kahve ve su gerekir. Eğer kuru saç yapınız varsa, kahve saç maskesi için 2 yemek kaşığı kahveye, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ederek kullanmanızı uzmanlar öneriyor.

Koyu bir macun oluşana kadar malzemeleri iyice karıştırın. Tamamlandığında ellerinizi biraz ıslatın ve yaklaşık 7-8 dakika boyunca dairesel hareketlerle saç diplerinize hafifçe masaj yapın. Başınızın her tarafına uygulayın ve bittiğinde normal şekilde yıkayın.

SAÇIN RENKLERİ PARLIYOR

Özellikle sarışınlar saçlarının uçlarına kahve uygulayarak saçlarının rengini açabilir. Esmerler ve kumrallar ise saçlarına kahve sürdüğünde daha parlak olduğunu görecektir.