Kalamar dolması nasıl yapılır. MasterChef Türkiye kalamar dolması tarifi. Izgara kalamar dolması malzemeleri ve püf noktaları neler

Kalamar dolması nasıl yapılır. MasterChef Türkiye kalamar dolması tarifi. Izgara kalamar dolması malzemeleri ve püf noktaları neler
MasterChef Türkiye’nin 29 Ekim Perşembe günü yayınlanan son bölümünde Çanakkale yöresine ait  yemekler yapıldı. MasterChef Türkiye dokunulmazlık oyununda takımlardan istenen yemeklerden biri Kalamar dolmasıydı. Peki, Kalamar dolması nasıl yapılır. MasterChef Türkiye kalamar dolması tarifi. Izgara kalamar dolması malzemeleri ve püf noktaları neler.

Cumhuriyet Bayramı için özel olarak Çanakkale’de çekilen MasterChef Türkiye 29 Ekim Perşembe günü yayınlanan 88. yeni bölümde dokunulmazlık oyununda deniz ürünlerinden kalamar dolması yapıldı. Kalamar dolması tarifi ise izleyiciler tarafından merak edilenler yemekler arasında yer aldı.

MasterChef Türkiye kalamar dolması tarifi. Izgara kalamar dolması malzemeleri ve püf noktaları neler.

KALAMAR DOLMASI MALZEMELERİ

1 adet küçük boy körpe kalamar

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 diş sarımsak

1 adet küçük boy domates

2 adet orta boy sivri biber

50 gram küçük boy karides

1/4 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Güveç için:

1 adet büyük boy yeşil biber

2 adet kültür mantarı

2 yemek kaşığı soya sosu

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tereyağı

IZGARA KALAMAR DOLMA TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Baby kalamar diye satılan küçük boy kalamarı marine etmenize gerek yok ancak arzuya göre süt ya da maden suyunda kısa süre beklettikten sonra kullanabilirsiniz.

KALAMAR DOLMASI NASIL YAPILIR?

Kalamarın iç organlarını kuyruk kısmından çekerek çıkartın. Uç kısmından tuttuğunuz kalamarın dış kısmındaki deriyi hızlı bir şekilde çekerek çıkartın.

Ortasında yer alan şeffaf kemiği tek parça halinde aldıktan sonra kalamarın iç ve dış kısmını bol suda yıkayın.

Derisini çıkardığınız bütün haldeki kalamarın üzerinde kalan zar tabakasını sıyırmak için bıçağın ters kısmıyla üzerinden bir kez geçin.


İçi dolduktan sonra ızgarada pişecek olan körpe kalamarı arzuya göre daha da yumuşaması için süt içerisinde bekletin.

İç harcını hazırlamak için; kabuğunu soyduğunuz domatesi küçük küpler halinde kesin. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri ince ince doğrayın.

Sarımsağı halka halka dilimleyin. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Lezzetini vermesi için sarımsakları 1 dakika kadar soteleyin.

Ayıklanmış küçük boy karidesleri, sarımsaklarla birlikte 2 dakika kadar soteledikten sonra doğranmış sivri biber ve domatesleri katın. Tuzunu ekleyin.

Hazırladığınız iç harcı ocaktan alıp, kısa süre beklettikten sonra rendelenmiş kaşar peyniri ile harmanlayın.

Süt içinde yumuşayan temizlenmiş kalamarın iç kısmını hazırladığınız harç ile doldurun. Uç ve ağız kısmını birer kürdan yardımıyla kapatın. Kızdırılmış ızgara üzerinde 3-4 dakika kadar pişirdiğiniz kalamar dolmasını güveç kabına alın.

Lezzet vermesi için; ince ince doğranmış sarımsak, iri iri kesilmiş yeşil biber, kültür mantarı, soya sosu ve tereyağı ilavesiyle önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dakika kadar pişirin. Aralarda alt üst etmeyi ve kurumaması için sosundan üzerine gezdirmeyi unutmayın.

Izgara olduktan sonra pişirme işlemini güveç kabında ve fırında tamamladığınız ızgara kalamar dolmasını, sıcak sıcak bekletmeden servis edin. Kaşar peyniri ve karidesli sote sebzeler ile ağızda dağılan bu lezzet patlamasını sevdiklerinizle paylaşın.

(Kaynak: Mynet)

 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Günün Karikatürü
Yeniçağ karikatur / Emre Ulaş
Tüm Hakları Saklıdır ©
Yeni Çağ Gazetesi

İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel: (0212) 452 40 40
Faks: (0212) 452 40 58