Kaleler boşaldı adaylar yaşadı

AKP tarihi hata yaparak İstanbul, Ankara, Bursa, Niğde ve Düzce gibi illerin belediye başkanlarını istifa ettirdi. Yani maç devam ederken kalecileri oyundan çıkartıp kalelerini boşalttı.

İYİ Parti, CHP ve muhalefet partileri için çok büyük bir şans olarak doğdu.

Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler için bu illerde adaylarını en kısa sürede açıklamaları gerekli muhalefet partilerinin.

Böylece 17 ay boyunca karşılarında rakip kaleci olmadan AKP kalelerine etkili ve sonuç alacak yani goller atacak imkanı bulacaktır.

Her ne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Başkanlarını görevden almayı savunuyor ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Sana ne? Sen anlamazsın bu işlerden" diyorsa da AKP içinde müthiş bir endişe başlamış durumda.

Peki, AKP boşalan belediye başkanlıkları için adaylarını açıklayacak mı?

Bu arada yerel seçimler ile Mart 2019'da ilk siyasi sınavını verecek olan İYİ Parti'nin de boşalan AKP kalelerine gol atmak için hazırlanması önemlidir.

Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti 2019 Mart ayındaki yerel seçimlerde en önemli sınavını verecektir.

Özellikle İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa illerine aday gösterilecek isimler büyük önem taşımaktadır.

Büyük bir hızla teşkilat çalışmalarını yürüten İYİ Parti'nin en kısa sürede il başkanlarını belirlemesi yetmez. Belediye başkan adaylarını da aynı hızla belirlemesi gerekir.

MHP'nin AKP ile birlikte aday belirleme ihtimali de başkent kulislerinde seslendirilmeye başlanıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için AKP'nin Başbakan Binali Yıldırım'ı aday gösterme ihtimali var.

İzmir'de seçilemeyen Yıldırım, İstanbul'da seçilebilir mi?

CHP, Binali Yıldırım'ın karşısına kimi aday çıkaracak? Gürsel Tekin İstanbul'u karış karış bilen ve çok çalışkan bir isim ki aday gösterilme şansı yüksek. Muharrem İnce de kamuoyunun tanıdığı bir isim ama İstanbullu seçmeni Tekin kadar tanıdığını söylemek mümkün değil.

İYİ Parti bu yarışa gireceğine göre çok popüler, kamuoyunun çok iyi tanıdığı bir isim bulmak zorunda.

Ankara'ya gelince büyük çekişmenin yaşanacağı ikinci il olarak dikkat çekiyor. Gökçek'in boşalttığı koltuğa aday gösterilecek isimler ön plana çıkmaya başladı.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Genel Başkan Başdanışmanı Cengiz Topel Yıldırım bu isimler.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminden inanın çok daha önemli bu yerel seçim. Çünkü bu seçimi kaybedenlerin durumu vahim hale gelecek.

Örneğin AKP İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyükşehirleri kaybederse Cumhurbaşkanı seçtirmesi çok zora girecektir.

Yerel seçimler için AKP ile MHP arasındaki ittifaktan söz ettik peki CHP ile İYİ Parti arasında da ittifak olabilir mi?

Evet, olabilir çünkü CHP'nin de İYİ Parti'nin de öncelikli hedefi AKP'yi yerel seçimlerde zayıflatmak, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili ortak seçiminde de yenmek.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener; AKP tarihi siyasi bir hata yaparak çok önemli illerin belediye başkanlarını azletti, kalelerini boşalttı.

Sizlere boş kaleye gol atmanız için çok önemli bir fırsat yarattı. Haydi, adaylarınızı belirleyin ve açıklayın ki bu golleri onlar peş peşe atsınlar.

Yazarın Diğer Yazıları