Kalıcı iktidar için yeniden yapılanma

Kalıcı iktidar için yeniden yapılanma
İzmir’de partililerle biraraya gelen Koray Aydın “Sürdürülebilir bir iktidar için kurumsal kimliğimizi denetlenebilir bir yapıya kavuşturacağız” dedi.

MHP Genel Başkan adaylarından Koray Aydın, “Bizim günlük rüzgarlarla işimiz yok, biz kalıcı ve sürdürülebilir bir iktidar modelinden bahsediyoruz. Kalıcı bir iktidar için kurumsal yapımızı oluşturacağız, kurumsal kimliğimizi denetlenebilir bir yapıya dönüştüreceğiz” dedi. Aydın, İzmir’de bir restoranda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, TBMM’de partisinin, flu olarak gördüğünü nitelendirdiği partinin solunda oturduklarını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. MHP’nin kendi geleneklerine geri dönmesi gerektiğini ifade eden Aydın, kardeşlik ve ülküdaşlık anlayışının yeniden oluşturulması gerektiğini belirtti. Aydın, kurum ve kuruluşların gelenekleriyle yaşadığını anlatarak, “Gelenekleri var etmedikçe, onları bütünleştirici ve kaynaşmamızın merkezine koymadıkça, sağlam ve düzgün zemin elde etmekte de büyük sıkıntı çekeriz. Onun için Cenabı Allah eğerMilliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanlığını bana nasip ederse başta Erciyes Kurultayı olmak üzere bütün Türkmen şenliklerini yeniden ihya edeceğiz” diye konuştu.

Destek istedi

Partisinin gençlerine olan güvenini kaybettiğini aktaran Aydın, TBMM’de en yaşlı partinin ise MHP olduğunu söyledi. Aydın, seçilmesi durumunda parti tüzüğünü 3 ay içerisinde herkesin görev tanımının olduğu şekilde yeniden düzenleyeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti: “MHP’nin yapılacak olan o kurultay salonundan Milliyetçi Hareket Partililer ‘Biz de varız’ diye diye çıkacaklar. Onun için bunu iyi anlamak, iyi kavramak, bunun çok iyi şekilde bilinmesi gerekiyor. Bizim günlük rüzgarlarla işimiz yok, biz kalıcı ve sürdürülebilir bir iktidar modelinden bahsediyoruz. Kalıcı bir iktidar için kurumsal yapımızı oluşturacağız, kurumsal kimliğimizi denetlenebilir bir yapıya dönüştüreceğiz, herkesin her yaptığının yanına kar kaldığı değil, yanlış yapanın da yanına kar kaldığı değil, yanlış yapanın tespit edilerek kayıt altına alındığı, iyiyle kötünün ayrıt edilebildiği bir düzenden bir nizamdan bahsediyorum.” Partisinin yapacağı kurultayda destek isteyen Koray Aydın, konuşmasının son bölümünde genel başkan seçilmesi durumunda yapacağı çalışmalardan bahsetti. 

Kurultay için çağrı

Bu arada, Koray Aydın’dan Tüzük Kurultayı için çağrı geldi. Aydın şunları söyledi: “Kıymetli ülküdaşlarım, değerli Üst Kurul delegelerimiz; büyük bir azim, cesaret ve kararlılıkla çıktığımız yolda artık zaman ülkücü iradeyi tecelli ettirme zamanıdır. 19 Haziran 2016 tarihi, demokratik bir başkaldırı hamlesi olarak Türk siyasi tarihine geçecektir. Bu sürece destek olan, güç veren, omuz veren herkes ülkücü iktidarın, milliyetçi Türkiye’nin temelini atmıştır. Şimdi söz ülkücü delegede. Ülkücü geleceğin inşaası için 19 Haziran, bayramın arefesidir. Hepinizi bu hukuki, vicdani ve tarihi sorumluluğu yerine getirmek üzere kurultayımıza bekliyorum.”