Kalın'dan Bağdadi açıklaması

Kalın'dan Bağdadi açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, 'DEAŞ liderinin öldürülmesi önemli bir kazanımdır, terörle mücadelede bundan sonraki kararlılığı perçinleyen bir gelişmedir. DEAŞ'a karşı mücadelemiz etkin bir şekilde bundan sonra da devam edecek' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ankara'da soruları yanıtladı. Kalın, DAEŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürülmesiyle ilgili konuştu.

İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''(Bağdadi'nin ölümü) Askeri birimler arasında diyalog söz konusuydu. Terörle mücadelede önemli bir kazanım. Bu terör örgütü ile mücadelemiz etkin bir şekilde devam edecek. IŞİD en çok İslam'a zarar veren bir bela, kanserdir.

IŞİD'e karşı mücadelemiz etkin bir şekilde bundan sonra da devam edecek. Özellikle Suriye sahasında, bizim kontrolümüzde olan bölgelerde IŞİD'ın bir varlık göstermemesi, hiçbir şekilde geri gelmemesi için de çalışmalarımız sürecek.

IŞİD liderinin öldürülmesi önemli bir kazanımdır, terörle mücadelede bundan sonraki kararlılığı perçinleyen bir gelişmedir fakat buradan özellikle Suriye'de YPG terör örgütüne bir kredi çıkartma, onlara bir paye verme şeklinde bir çabanın olduğunu da görüyoruz. Bunlara karşı da herkesin çok dikkatli olması gerekiyor.

Biz terörün her türüne karşıyız. IŞİD nasıl bir terör örgütüyse YPG de terör örgütüdür. Buradan YPG'yi aklamaya dönük çabaların bizim açımızdan kabul edilemez olduğunu ifade etmek isterim.''