Kalın'dan, Defarges açıklaması

Kalın'dan, Defarges açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında söylediği sözlerle gündeme gelen Fransız Siyaset Bilimci Defarges hakkında açıklamalarda bulundu. Kalın, "Bakalım Avrupa nasıl bir tutum sergileyecek" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kalın açıklamasında, Fransız siyaset bilimci Defarges'in skandal açıklamalarına ilişkin şunları kaydetti:

FRANSIZ SİYASET BİLİMCİNİN SKANDAL ÇAĞRISINA SORUŞTURMA

Fransız siyaset bilimci Defarges'in dünkü açıklamaları bir özür beyanında bulundu ama biz tabii ki bunu yeterli bulmuyoruz. Bu ilk adım.Bunun bir cezai dava olduğu malum. Fransa'daki, Türk Hukukçular Derneği bu kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Biz bu hukuki sürecin takipçisi olacağız. bakın bu tür faşizan söylemlerin sıradanlaşmasına asla izin vermeyiz. Bu tür saldırı olduğunda buna karşı herkesin çok net bir tutum içnde olmalı. Bu durum Avrupa için bir testtir bir imtihandır. Bakalım nasıl bir tutum sergileyecekler.

"AVRUPA TAHAMMÜL SINIRLARINI ZORLUYOR"

Türkiye göç anlaşmasında üstüne düşeni fazlasıyla yerine getirmiştir. Bu gelecek para, Türk kurumlarına değil AB STK'ları üzerinden aktarılıyor. Ama baktığınızda Geri kabul anlaşmasına göre gönderilen mülteci sayısı sadece 4 bin. Biz insanlara kapılarımıza açıyoruz ama insan onurundan bahseden Avrupalı ülkelerden bu davranışı göremiyoruz.

Avrupa'nın terör örgütlerine kapılarını açması tahammül sınırlarını zorlayan bir durumdur. Öncelikle buna bir son vermeleri gerekir. Terör örgütlerine kucak açmak yerine Türkiye'nin yanında olmaları gerekiyor.

İlgili Haberler